handball club 1951

Bulatovička prišla do Sporty

21.09.2017

Je mladá, má len 20 rokov. Jej preferovaná ruka je ľavá ruka. S hádzanou začla ešte na základnej škole. Pochádza z Bytče, kde s kamáratkou podľa jej slov: “Najprv chcela skúsiť hrať hádzanú, keď robili v Bytči nábor dievčat. Zo začiatku bolo pre mňa najťažšie naučiť sa výskok. Priznám sa, že som sa to nemohla dlhú dobu naučiť.” Teraz to už však ovláda výborne. Aj keď prešla hádzanárskymi klubmi v Bytči, Trenčíne a Partizánskom, nikdy nemala to šťastie dostať prezývku. Nebolo toho, kto by jej ju vymyslel. Vlastne až kým neprišla do Partizánskeho. "Prezývku mi vymyslela Laura Gerić. Bulatovička. Odvtedy ma tak volali všetky dievčatá." 
Okrem toho, táto sympatická baba - čuduj sa svete - nemá žiadny športový vzor, ale napriek tomu sa dokázala svojmi výkonmi prepasovať do reprezentačných výberov predkadetiek, kadetiek i junioriek Slovenska. Prešla rukami niekoľkých trénerov a myslí si o nich, že každý tréner, ktorý ju trénoval či už v Bytči, Trenčíne, Partizánskom, ju toho naučil veľa. A za to je im veľmi vďačná. Posledné leto si ako študentka spríjemnila pracovným pobytom v USA, kde sa zdokonalila v anglickom jazku a precestovala niekoľko štátov. Takže jej príprava na novú hádzanársku sezónu bola tentokrát podstatne kratšia, ako býva zvykom. Cestu nielen športovým životom si razí  mottom “Never give up”.  V súčasnoti študuje na vysokej škole v Nitre, rada cestuje, s radosťou si dlhšie pospí a samozrjeme dostatočne športuje - rôzne typy kolektívnych športov. 
Mladá, dravá posila tímu žien Ivana Dávidka  Nikola Španihelová - Bulatovička prichádza do Sporty!
Aká bola „prestupová“ cesta (hosťovanie) do Hlohovca?
Všetko bolo v poriadku, bez komplikácií vzhľadom na to, že študujem v Nitre, vedenie Trenčína mi odsúhlasilo hosťovanie.
V Hlohovci Ste sa ukázali len kratučko pred štartom novej sezóny. Prečo?
Mala som prísť už skôr - približne v polovici prípravy, ale bola som v USA a pobyt som si nečakane predĺžila. 
Mali Ste aj iné ponuky alebo možnosti, kam ísť za hádzanou?
Áno mohla som ostať v Partizánskom, kde som posledné dva roky hrala, alebo aj do Trenčína, ale vzhľadom na vzdialenosti som sa rozhodla ísť do Hlohovca.
Čo rozhodlo v prípade Hlohovca?
Myslím, že v prvom rade veľmi kvalitné hráčky a vzdialenosť. Už dlhší čas poznám tento tím a veľmi sa mi páčilo, ako dievčatá hrajú pre radosť. 
Máte za sebou dá sa povedať prvé tréningy, prvý súťažný zápas, s tímom sa viac - menej „zohrávate“. Aké sú zatiaľ dojmy?
Určite veľmi pozitívne, síce je to veľmi ťažké prísť do tímu a učiť sa všetko takpovediac od začiatku, ale dievčatá sú veľmi ústretové. Na všetko, čo neviem, sa hneď pýtam. Takže som veľmi spokojná.
Ako vidíte tím – čo môže dosiahnuť v tejto sezóne podľa Vás?
Podľa môjho názoru budeme siahať na najvyššie priečky prvej ligy i keď možno prvý zápas tomu nenasvedčoval. 
Odohrali Ste prvý zápas v drese Sporty, hneď v prvom kole Ste strelili prvé tri góly proti D. Strede. Aký to bol zápas? Čo rozhodlo o prehre Sporty?
Myslím, že začiatky novej sezóny, s nováčikom sú veľmi ťažké. Bohužiaľ, mali sme deň blbec. Obrana nefungovala takpovediac vôbec. Bol to síce vyrovnaný zápas, ale ten sa nerozhodol v poslednej sekunde, kedy sme gól inkasovali, ale počas celého zápasu. Nevedeli sme sa gólovo odtrhnúť a zvýšiť svoj náskok vo vedení.
V nedeľu (24.9.) vás doma čakajú v druhom kole Nesvady – Imeľ. Čo môže byť úspechom v tomto zápase? Podarí sa v ňom Sporte zvíťaziť?
Základom je kvalitná obrana a premenené šance. Pevne verím, že tento krát fanúšikov nesklameme a dotiahneme to do víťazného konca. 

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov