handball club 1951

Šurany v Hlohovci neuspeli

19.11.2017

Prvá liga žien pokračovala počas víkendu 9. kolom. Nič mimoriadne však neprinieslo. Líder z Partizánskeho si víťazstvom v Nesvadoch upevnil svoju vedúcu pozíciu. Ženy Sporty potvrdili rolu favorita a doma porazili Šurany, čím sa usadili priebežne na 5. mieste v tabuľke so stratou len dvoch bodov na vedúci tím z Partizánskeho. Čelo (prvá päťka) tabuľky je vážne natesno nabitá a sľubuje tuhý boj o lídra aj do odvetnej časti súťaže.

Skóre zápasu otvorila Sporta až v 2. minúte, súper rýchlo v zápätí vyrovnal. No hostkám dloho nevydržal dych a príliš skoro postupne strácali krok so Sportou. Domáci tím postupne pridával nielen na obrátkach ale aj na góloch a v 11. minúte bolo už 5:3, resp. v 15. minúte už 9:3 pre Sportu. V druhej pätnásťminútovke stále na ihrisku dominovala len Sporta, a preto si do konca prvého polčasu vytvorila výborný osem gólový náskok do druhého dejstva v pomere 18:10. Aj v druhom polčase na palubovke bol lepší tím ten domáci a tak v 46. minúte zápasu viedol stále o osem gólov v pomere 24:17. V záverečnej štvrťhodine Sporta nepustila súpera vôbec do ničoho a zaslúžene zvíťazila. Šurany neuspeli v Hlohovci a odviezli si domov len prehru o sedem gólov v pomere 33:24.
Faktom je, že v zápase bolo odpískaných spolu až 16 sedmičiek. Z kanonierok na sedemmetrových hodoch v zápase bezchybnú mušku predviedla len Z. Koníková v drese Sporty Hlohovec. Z desiatich premenila desať sedmičiek a upevnila si tak aj svoju vedúcu pozíciu v tabuľke streľkýň prvej ligy žien. V zápase jej výborne sekundovala ďalšia opora a streľkyňa Sporty K. Kisová s 8 gólmi.


HC SPORTA HLOHOVEC - HKM ŠURANY 33:24 (18:10)
Sporta: K. Kisová 8, K. Slamková, K. Krajinčáková, I. Skaličanová, M. Janková, D. Pavlíková 2, S. Sedláčková, K. Kašníková 2, Z. Koníková 16/10, R. Krajčovičová, N. Španihelová 2, M. Luščonová 3, L. Dávidková, tréner I. Dávidek, vedúci - J. Šereš
Najlepšie streľkyne za Šurany: L. Bérešová 9, K. Mohyláková 5/1
Vylúčenia: 3 - 1
Pok. hody: 10/10 - 6/4
Rozhodovali: L. Jánošíková, B. Bočáková
Diváci: 200

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov