handball club 1951

Z Prešova víťazný návrat

27.11.2017

Družina Martina Liptáka si od začiatku novembra počína naozaj veľmi dobre a ťahá sériu 4 výhier a 1 remízy. Len nedávno Sportu na jej palubovke preveril majster Tatran Prešov, keď Liptákov tím sa nepodvolil a majstrovi uštedril po 29 víťazných zápasoch v rade prvú stratu bodov po remíze 30:30 (16:18). Výborná hlohovská séria má svoje ďalšie pokačovanie a v nedeľu (26.11.) z horúcej pôdy v Prešove si Hlohovčania pripísali ďalšie víťazstvo a to s Tatranom Prešov B. Šnúra Sporty Hlohovec bez prehry sa natiahla už na šesť zápasov v rade.

Skóre zápasu pred chudobnou diváckou kulisou (len 103 divákov) otvorili domáci kanonierom J. Urbanom. Následne Sporta vyrovnala T. Tschurom a do 8. minúty (za stavu 4:4), dokedy bol vo vedení Prešov, dokázala Sporta na každý prešovský gól odpovedať gólom. No a presne od tohto momentu nastal zlom v zápase. Sporta sa dostala prvý krát do vedenia v zápase streleným gólom F. Zaťku na 4:5. Postupne Liptákovci pridali na obrátkach a už 18. minúte bolo 6:10, resp. polčasových 13:16 pre Sportu. Na začiatku druhého polčasu pridali Liptákovci ďalší gól a v zápase sa im darilo i naďalej až do 39. minúty zápasu, kedy Sporta viedla už o 6 gólov v pomere 15:21. Prešovské “Béčko” však ešte zabralo a dokázalo zosekať desať minút pred koncom duelu tento náskok na rozdiel jedného gólu v pomere 21:22. Obrat v podaní domáceho tímu sa ale nekonal a zverenci kouča Sporty Martina Liptáka nepripustili ani najmenšiu drámu v zápase. Opraty zápasu opäť chytili do svojich rúk a poslednú desaťminútovku zápasu zvládli s prehľadom a vyhrali ju v pomere 4:6. Sporte opäť výrazným spôsobom pomohli góly českého mladíka v službách Sporty D. Kývalu, ktorý ich nastrieľal v zápase 9 (o jeden viac ako domáci strelec J. Urban).
Sporta po triumfe v zápase 25:28 s B - tímom Tatrana zaznamenala z Prešova víťazný návrat domov a jej výborná séria pokračuje a zatiaľ je s 5 víťazstvami a jednou remízou.

TATRAN PREŠOV B - HC SPORTA HLOHOVEC 25:28 (13:16)
Sporta: L. Péchy 1, M. Takáč 3, D. Kývala 9, T. Laho 4/2, L. Rakús 1, S. Mažár 2, T. Tschur 5, F. Zaťko 3, D. Šatura, L. Hirtl, M. Konečný, M. Hajko, tréner - M. Lipták, vedúci - M. Voltmann
Najlepší strelci za Tatran B: J. Urban 8, T. Rečičár 5, M. Kríž 4
Vylúčenia 2 - 0
Pok. hody: 1/0 - 3/2
Rozhodovali: J. Daňo, O. Sabol, delegát zápasu - J. Shejbal
Dováci: 103

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov