handball club 1951

Dorastenci v N. Zámkoch s dvoma výhrami

27.11.2017

Oba dorastenecké výbery Sporty sa v nedeľu (26.11.) predstavili na palubovke kvalitného súpera v Nových Zámkoch. Mladíci potvrdili úlohy favoritov a z juhu Slovenska si domov priviezli dve cenné výhry, a to aj napriek tomu, že víťazstvá sa nerodili ľahko - najmä v prípade starších dorastencov.

Mladší dorastenci naskočili do zápasu svižne, veď už v 12. minúte viedli 3:10. V rozbehnutom tempe z úvodu zápasu pokračovali i naďalej, vďaka čomu si vytvorili do polčasovej prestávky 13-gólový náskok 11:24. Mladíci svoj pohodlný náskok zveľaďovali aj v druhom polčase. Vôbec nešetrili domáci tím. Zverenci M. Múdreho si počínali výborne ako v obrane tak aj v útoku, z čoho pramenila nakoniec až 41-gólová porcia do siete N. Zámkov. V zápase tréner Sporty M. Múdry prestriedal všetkých hráčov a síce popri výbornej hre hlohovskí mladíci ešte zaznamenali jž sedem dvojminútových trestov a jedno napomenutie žltou kartou. Nič to nezmenilo na celkovom obraze a charaktere zápasu. Sporta zvalcovala rovesníkov na ich domácej palubovke vysoko v pomere 24:41. V zápase svoje strelecké hody predviedli najmä T. Bogár a D. Varga s 8 a E. Holdoš s 10 gólmi. A to práve E. Holdoša, T. Bogára, L. Ľubu čakal ešte zápas za starších dorastencov.
Mladší dorastenci si upevnili svoju piatu priečku v priebežnej tabuľke so stratou šesť bodov na prvý tím Tatran Prešov.

HC ŠTART N. ZÁMKY - HC SPORTA HLOHOVEC 24:41 (11:24)
(mladší dorastenci)
Sporta: M. Pereslény 4, M. Mareček, P. pauk 3, M. Triebeľ 1, J. Lutovský 1, T. Bogár 8/1, E. Holdoš 10, A. Antala 2, D. Varga 8, A. Kubrovič 1, F. Dolník 2, L. Ľuba, I. Slovák 1, tréner - M. Múdry, vedúci - M. Ľuba
Najlepší strelci N. Zámkov: T. Dévai 10/1, P. Illés, F. Juhás po 4
Vylúčenia: 4 - 7
Pok. hody: 2/2 - 2/1
Rozhodovali: R. Zubo, Z. Oťapka


Tréner Sporty M. Múdry sa musel vysporiadať s oklieštenou zostavou v prípade staršieho dorastu. Do zápasu nasadil k piatim starším dorastencov ešte štyroch mladších doratencov, ktorí mali v nohách už za sebou zápas za mladší dorast. Do poľa tréner postavil brankára M. Paloncyho a ten sa mu za to odvďačil troma gólmi do súperovej bránky. Chlapci síce ovládli hru a počas celého zápasu viedli, no krušné chvíle prišli v 53. minúte, kedy bol vylúčený srbský reprezentant v drese Sporty a jej najlepší strelec v zápase D. Anič. Napriek tomu ale aj napriek snahe domáceho tímu otočiť zápas, mladíci Sporty zabojovali, do zápasu vložili srdce, väčšiu vôľu po víťazstve a v prípade hráčov - mladších dorastencov, ktorí už vyhrali svoj zápas, vyhrali na pôde Nových Zámkov a jednoznačne zaslúžene vyhrali a priviezli si domov cenné dva body.
Starší dorastenci sa víťazstvom 26:29 udomácnili na tretej priečke a na lídra Tatran Prešov strácajú tri body a len “vďaka” horšiemu skóre a vzájomnému zápasu ich odsunuli Topoľčany práve na tretiu priečku, no Hlohovec, má zápas k dobru.

HC ŠTART N. ZÁMKY - HC SPORTA HLOHOVEC 26:29 (11:15)
(starší dorastenci)
Sporta: V. Cvíčela 4, D. Varga 2, D. Anič 7, T. Bogár 1, R. Demko 7/3, T. Dolník, E. Holdoš 5, M. Paloncy 3, L. Ľuba, tréner - M. Múdry, vedúci - R. Sedláček st.
Najlepší strelci N. Zámkov: F. Šátek 9, A. Veréb 9/1, P. Molnár 4
Vylúčenia: 6 - 4, ČK D. Anič (Sporta)
Pok. hody: 1/1 - 4/3
Rozhodovali: R. Zubo, Z. Oťapka

Už najbližší víkend čakajú Sportu zápasy jesene: Do mesta ruží pricestuje Tatran Prešov.

HC SPORTA HLOHOVEC - TATRAN PREŠOV 11. kolo / sobota 2.12. 2017 o 15:30 h
(mladší dorastenci)

HC SPORTA HLOHOVEC - TATRAN PREŠOV 11. kolo / sobota 2.12. 2017 o 17:30 h
(starší dorastenci)

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov