handball club 1951

Dorasty Sporty nestačili doma na Prešov

04.12.2017

V sobotu(2.12.) pokračovala svojím 11. kolom opäť prvá liga mladšieho a staršieho dorastu. Do Hlohovca pricestovali zatiaľ oba nezdolané tímy a suverénni lídri tabuľky v aktuálnej sezóne ako v prípade mladších tak aj v prípade starších dorastencov Tatran Prešov. V oboch dueloch bolo cítiť väčšiu chuť po víťazstve a pripravenosť do zápasov.


HC SPORTA HLOHOVEC - TATRAN PREŠOV 27:48 (12:24)
(mladší dorastenci)
Sporta: M. Pereslény 2, M. Mareček 2, P. Pauk 1, M. Triebeľ 3, J. Lutovský 1, T. Bogár 7/1, E. Holdoš 7, A. Antala, D. Varga 4
A. Kubrovič, L. Ľuba, tréner M. Múdry, vedúci M. Ľuba
Najlepší strelci Prešova: T. Fech 11, T. Kažík 9, D. Magdolen 6, J. Kravčák 6/2
Vylúčenia: 5 - 5
Pok. hody: 1/1 - 5/3
Rozhodovali: Z. Oťapka, M. Manek
Diváci: 100

Mladí Prešovčania nastavili hneď latku od úvodu zápasu poriadne vysoko. Až príliš namotivovaní naskočili do zápasu vo vysokom tempe a s poriadnou kanonádou. A to ešte brankár Sporty na začiatku podržal svojich hráčov svojími zákrokmi. Síce ešte v 6. minúte bolo “len” 2:5, ale potom to už Prešovčanom s vysokou efektivitou streľby padalo do bránky Sporty pomerne ľahko. V 15. minúte to už bolo 6:12 a to sa Sporte veľmi ťažko dobiehalo. Do konca prvého polčasu im ušiel Prešov až na 12 gólov v pomere 12:24. Ani počas druhého polčasu sa obraz hry nemenil. Stále na palubovke dominoval Tatran a zvýšenou streleckou produkciou rozstrieľal Sportu na jej palubovke vysoko v pomere 27:48. Počas celého zápasu dokazovali hostia, prečo sú zatiaľ bez straty bodu a ich skóre je vysoko pozitívne. Naopak domáci tím príliš skoro stratil dych s lídrom, v útoku strácal veľa lôpt, kopil chyby a to hostia trestali.
Mladší dorastenci napriek zdrvujúcej prehre prezimujú na 5. mieste so stratou už 8 bodov práve na Tatran Prešov, ktorý neohrozene kraľuje v súťaži.


HC SPORTA HLOHOVEC - TATRAN PREŠOV 29:40 (11:21)
(starší dorastenci)
Sporta: V. Cvíčela 1, A. Smetánka 3, D. Anič 6, M. Mareček, T. Ševčík 3, T. Bogár 6, R. Demko 7, T. Dolník, P. Prikryl 2, A. Antala, M. Jankovič 1, M. Paloncy, L. Ľuba, tréner - M. Múdry, vedúci - R. Sedláček st.
Nalepší strelci Prešova: D. Kolesár 7, T. Rečičár 7, R. Antl ml. 5/1, B. Rešovský 5
Vylúčenia: 4 - 8
Pok. hody: 1/0 - 4:2
Rozhodovali: Z. Oťapka, M. Manek
Diváci: 100

Tak isto ako mladší rovesníci Tatrana tak aj ich starší predviedli v zápase proti Sporte kvalitný nástup do zápasu. A aj v tomto prípade nechýbala súperovi veľká motivácia a veľká chuť po víťazstve. Zverenci kouča M. Múdreho dokázali držať krok s Prešovom len približne do 16. minúty. To už Sporta prehrávala 5:10 a súeprer jej začal výraznejšie unikať. Tatran si vystrieľal do konca prvého dejstva až 10 gólový náskok v pomere 11:21. Ten si v pohode ustrážili aj počas druhého dejstva. Hostia však Sportu do ničoho nepustili. Aj prešovská lavička po prestriedaní postrážila náskok a to aj proti veľkej snahe domáceho tímu zosekať rozdiel. Prešov nakoniec pohodlným víťazstvom 29:40 obhájil nielen čelo tabuľky, ale tak isto bez straty jediného bodu ako ich mladší rovesníci prezimujú neohrozene na líderskej pozícii.
Starší dorastenci Sporty aj po sobotňajšej prehre prečkajú zimu pred odvetnou časťou na 3. mieste s 5 bobovou stratou na priebežne prvý tím v tabuľke na Tatran Prešov.

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov