handball club 1951

Muži s prehrou, ženy s víťazstvom

09.12.2017

Dnes pokračovali seniorské tímy Sporty zápasmi na súperových palubovkách. Liptákovci nastúpili v zápase 13. kola Slovnaft Handball Extraligy so snahou natiahnúť sériu výborných výsledkov o ďalší zápas. Do polčasu vyzerali snahy Sporty nádejne. Liptákovcom sa však podarilo v zápase “spraviť hviezdu zápasu” z domáceho gólmana R. Motlíka, ktorého nevedeli prestreliť. Zahodené šance a podiel nedisciplínovanej hry sa podpísalo pod záverečný rezultát 33:25 v prospech domácej MŠK. P. Bystrice.

MŠK P. BYSTRICA - HC SPORTA HLOHOVEC 33:25 (15:13)
Sporta: L. Péchy, M. Takáč, D. Kývala 8, T. Laho 2, L. Rakús, J. Kašťák, T. Ševčík, R. Demko, S. Mažár 5, T. Tschur 4, F. Zaťko 5, D. Šatura, L. Hirtl, M. Konečný, M. Hajko 1, tréner - M. Lipták, vedúci - M. Voltmann
Najlepší strelci za P. Bystricu: Š. Macháč 8, S. Pupík, P. Jurák, T. Vallo po 6
Vylúčenia: 3 - 4
Pok. hody: 6/4 - 2/1
Rozhodovali: R. Zubo, Z. Oťapka / Delegát: D. Barborík
Diváci: 650

Prvý gól zápasu padol až na konci 2. minúty a gólový účet zápasu otvorili domáci Š. Macháčom. Sporta v zápätí dorovnala a doťahovačka sa mohla začať. Dá sa povedať, že tá obom tímom vydržala do stavu 5:3, kedy domáci začali Sporte unikať. V 15. minúte zápasu už bolo 11:7, no Sporta hneď kontrovala a dotiahla na 11:9. Polčasový rezultát aj tak vyznel lepšie pre domáci tím, ktorý viedol po prvých tridsiatich minútach tesne 15:13. Prvopolčasový rezultát chcela Sporta hneď na začiatku druhého dejstva dotiahnúť a v 33. minúte bola k tomu blízko, kedy prehrávala 16:15. Šťastena sa priklonila na stranu domácich a razom opäť viedli v 36. minúte už 20:15. Ďalší vývoj zápasu bol v réžii domáceho tímu. MŠK uniklo v 48. minúte na rozdiel deviatich gólov v pomere 29:20. Napriek snahe sa Sporta nedokázala dostať opäť do zápasu a najväčšou prekážkou bol pre Liptákovu družinu najmä domáci gólman R. Motlík. Považania aj jeho zásluhou nakoniec vysoko zdolali tím Sporty Hlohovec v pomere 33:25, čím pretrhli výbornú sériu víťazných zápasov Sporty.

Samuel Mažár, spojka HC Sporta Hlohovec: “Myslím, že to bol pre divákov dosť atraktívny zápas. My sme však doplatili na množstvo nepremenených šancí a na technické chyby v zápase, za čo nás súper trestal gólmi z protiútokov. Mám dojem, že nám to dlhšie voľno - čo sme nehrali asi aj uškodilo. Čakajú nás ešte dva dôležité zápasy a cieľ je jasný!"



Ženám sa do cesty postavil v 10. kole prvej ligy žien húževnatý tím zo Záhoria HC Tatran Stupava. Hlohovčanky predviedli v zápase niekoľko úspešných trhákov, dobre hrajúcu obranu a do zápasu naskočili aj mladé dorastenky. Rolu favorita tím Ivana Dávidka zvládol s prehľadom. Sporta si pripísala na palubovke Stupavy ďalšie cenné víťazstvo na svoje konto v pomere 25:32.

HC TATRAN STUPAVA - HC SPORTA HLOHOVEC 25:32 (11:17)
Sporta: K. Kisová 4, K. Slamková 1, I. Skaličanová, D. Pavlíková, S. Sedláčková, K. Kisová 4, S. Csáková, Z. Koníková 12/5, R. Krajčovičová 2, N. Španihelová 7, M. Luščonová 3
Najlepšie streľkyne za Stupavu: D. Kurčinová 7/2, L. Kovácsová 6/1
Vylúčenia: 2 - 1
Pok. hody: 5/4 - 5/5
Rozhodovali: A. Majstrík, E. Bednár
Diváci: 86

Výborný vstup spravili ženy Sporty do zápasu šnúrou siedmich gólov v priebehu necelých desať minút, pričom inkasovali len dva. V 15. minúte zápasu už viedli 5:10 a udržiavali si súpera mimo dosah. Polčasový vysledok 11:17 bol výborným základom do druhého dejstva. Keďže Sporta pohodlne kontrolovala priebeh zápasu. Šancu a priestor na ihrisku dostali aj dorastenky. Sporte vychádzali trháky a výborne zahrali zverenkyne trénera I. Dávidka aj v obrane. Hlohovčanky opäť potiahli gólovo Z. Koníková s 12 gólmi v zápase, N. Španihelová so 7 a K. Kisová so 4 gólmi. Nakoniec si ženy Sporty zo Záhoria vezú cenné víťazstvo nad Stupavou v pomere 25:32.

Nikola Španihelová, spojka HC Sporta Hlohovec: “Do zápasu sme nastúpili s jasným cieľom: vyhrať a doviesť ďalšie dva cenné body .Od začiatku to bolo aj vidieť v nasadení každej z nás na ihrisku. Myslím si, že o výsledku rozhodli naše rýchle protiútoky a agresívna obrana."

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov