handball club 1951

Ženám Sporty vyšla odveta s D. Stredou

18.02.2018

Uplynulý víkend sa začal kolotoč odvetných zápasov v prvej lige žien. Azda najväčší ašpirant na celkové víťazstvo v tejto sezóne AŠK Inter Bratislava deklasoval na domácej pôde ŠKP Bratisalva v pomere 39:19 a opäť sa o krôčik priblížil k cieľu. No do postupového rébusu stále majú, čo povedať práve aj tímy ako Sorta Hohovec a ich nedeľný súper Dunajská Streda.
V Hlohovci (18.2.) to bol teda veľmi dôležitý súboj a to nielen z pohľadu na možný celkový úspech v prvej lige žien. Predsa počíta sa každý bod i každý gól. Žiada sa však dodať, že pred štarom jarnej časti Sportu opustila jedna z kľúčových hráčok K. Kisová (prestúpila do rakúskesho Eggenburgu). Naproti tomu sa ale Sporta posilnila na spojkovom rade o bývalú slovenskú reprezentantku Katarínu Dubajovú a jej formát a prínos pre hádzanú snáď netreba ani približovať. Dôležité je, že K. Dubajová v jej prvom ostrom zápase za Hlohovec, vsietila cenných šesť gólov.
Koniec koncov celý zápas proti D. Streda na tom bola Sporta v čosi lepšie, aj keď hráčky I. Dávidka striedali slabšie momenty so silnejšími.
Ženám Sporty napokon vyšla odveta a zdolali tím zo Žitného Ostrova tesne 32:29.


HC SPORTA HLOHOVEC - MŠK. DUNAJSKÁ STREDA 32:29 (16:12)
Sporta: V. Danišová, K. Dubajová 6/1, K. Slamová 1, K. Karjinčáková, M. Janková, D. Pavlíková 2, S. Sedláčková 2, K. Kašníková 5, S. Csáková, Z. Koníková 9/3, R. Krajčovičová, N. Španihelová 2, M. Luščonová 5, M. Slamková, I. Dávidek - tréner, J. Šereš - vedúci tímu.
Najlepšie streľkyne za D. Stredu: C. Bugár 9/1, L. Lelkesová 5, M. Virág 5
Pok. hody: 4/4 - 5/2
Vylúčenia: 1 - 2
Rozhodovali: P. Bačík, M. Nagy
Diváci: 150

Prvé dejstvo v réžii domácej Sporty
Pred zápasom bol cieľ Sporty úplne jasný. Portápiť jedného vážneho ašpiranta na celkové víťazstvo v lige - D. Stredu a hlavne ho zdolať dobrou hrou. To všetko sa začalo pekne pomaličky napĺňať od úvodu zápasu. Skóre duelu otvorila top kanonierka Z. Koníková. Súper hneď dorovnal, ale to Hlohovčanky nevykoľajilo. Pridali síce aj ďalšie góly, na ktoré súper nedokázal odpovedať a dotiahol vždy len na dva - tri - štyri góly. Sporta najmä premieňaním gólových šancí na cenné góly úspešne zrežírovala prvé dejstvo, ktoré vyhrala 16:12.
Druhé dejstovo o gól v proslech D. Stredy, ale...
Sporta režírovala aj druhé dejstvo podľa svojich plánov. Súperky do ničoho nepúšťala a postupne pridávali zverenkyne kouča I. Dávidka aj ďalšie góly, najmä K. Dubajová, K. Koníková, K. Kašníková, S. Sedláčková. Sporta 47. minúte zápasu to pre D. Stredu vyzeralo už veľmi zle, prehrávali o deväť gólov. Hlohovčanky síce prestriedali silnejšie fázy hry so slabšími, čo sa prejavilo aj zosekaním 9-gólového náskoku. D. Streda sériou piatich sa v 52. minúte dotiahla na rozdiel štyroch gólov (pre Sportu 28:24). No a necelú minútu do úplného konca zápasu to bolo len na rozdiel dvoch gólov 31:29. Náznaky drámy sa ale nekonali, pretože hráčky Sporty ustrážili tesné dvojgólové vedenie a v posledných sekundách pridali ešte posledný gól duelu a nakoniec rozhodli o svojom celkovm víťazstve. Síce D. Streda druhé dejstvo vyhrala o gól, ale na úspech to nestačilo. Suma - sumarum aj napriek kolísavým výkonom v zápase ženám Sporty vyšla dplata z jesene v pomere 32:29.



Katarína Dubajová, spojka HC Sporta Hlohovec:Celý zápas mal viacero tvárí. Striedali sme dobré momenty so zlými. Mali sme lepšie aj horšie fázy. Buď to bolo o kondícii, ktorú sme strácali, alebo to bolo uspokojením sa, že sme viedli už o deväť gólov. My musime hrať celých 60 minút a naložiť súperovi, čo sa dá. Nemôžeme sa dostať do takého ohrozenia, že sa budem obávať o výsledok."

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov