handball club 1951

Najprv ich ratovali a teraz idú opäť proti sebe hrať

20.02.2018

Presne tak, Hlohovčania ratovali hádzanárov z Považskej Bystrice v piatok (16.2.), v ďeň, keď cestovali na letisko do Viedne na odvetný osemfinálový zápas Vyzývacieho pohára v portugalskej Madeire. Pred Trnavou mali nepríjemnú dopravnú nehodu a ich autobus ostal nepojazdný. Veľké šťastie v nešťasí bolo, že skutočne nikomu sa nič nestalo. Koniec koncov na Madeiru cestovali Považania v dosť oklieštenej zostave pre chorubu niektorých hráčov v tíme. Keďže čas ich tlačil, aby stihli svoj odlet, predstavitelia hlohovskej Sporty reagovali na žiadosť o pomoc maximálne rýchlo a promptne. Zabezpečili odvoz z havarovaného autobusu pre všetkých členov tímu MŠK P. Bystrice. Na letisko do Viedne dorazili aj tak na čas. Vlastne ešte mali parádne štyri minútky k dobru. Následne ale sobotná odveta vo Vyzývacom pohári na Madeire aj po tuhom boji Považanom vôbec nevyšla. Teraz ich čaká už len domáca Slovnaft Handbal Extraligy. Presne tak ako Sportu.

Nieln preto nič sa na tom nemení, že už najbližšiu stredu (21.2.) v nadstavbovej časti Extraligy sa opäť prejaví medzi oboma tímami zdravá rivalita a rozhodovať sa bude na palubovke. MŠK Považská Bystrica doma hostí v 1. kole nadstavby práve hlohoveckú Sportu. Tí ich najprv ratovali, teraz sa budú biť o dôležité ligové body.
Tréner Sporty Martin Lipták to na stredu vidí pred duelom takto: "Nemali sme nejakú špeciálnu prípravu. Trochu sa nám to posunulo, kedže P. Bystrica hrala Vyzývací pohár. My sme mali čas na doliečenie chorôb a zranení. Predpokladám, že aj v tomto zápase to bude stále o tom istom. Musíme ubrániť ich protiútok a zahrať proti nim vlastný protiútok."
A čo by mohlo byť rozhodujúce v tomto zápase podla lodivoda Sporty? "Považania sú asi trochu unavení a sklamaní z pohárového vystúpenia. My naopak necítime nijaký tlak.” Zároveň M. Lipták dodáva a uznáva kvality svojho nadchádzajúceho súpera: "Považská Bystrica je adept na finále, takže to nebude nič ľahké a to aj napriek tomu, že budú cítiť únavu."

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov