handball club 1951

Muži Sporty v sobotu neuspeli, zato ženy opäť víťazne

Autor: CS / foto: D. Tvrdý , 25.02.2018

Sobota (24.2.) vôbec nebola pre tímy Sporty veľmi prajná. Oba dorastenencké výbery zaváhali na palubovke Modry, muži oslabení o oporu v obranných radoch Tomáša Laha doma padli v boji proti Žocharom. Ako tak povzdvihli vlajku Sporty Hlohovec ženy, ktoré priviezli z Nesvád ďalšie cenné víťazstvo a nebezpečne dýchajú na krky lídrovi súťaže Interu Bratislava.


HC SPORTA HLOHOVEC - HK AGRO TOPOĽČANY 18:31 (11:16)
(muži)
Sporta: M. Takáč 2, M. Paloncy, P. Prikryl 2, L. Rakús 5, T. Ševčík 1, R. Demko, S. Mažár 6, T. Tschur 1, F. Zaťko 2, D. Šatura, L. Hirtl, M. Konečný, M. Hajko, tréner - M. Lipták, vedúci tímu - M. Voltmann
Nalepší strelci za Topoľčany: Ľ. Jadroň 6, E. Masaryk a B. Cigáň po 5, D. Michalka 4
Pok. hody: 3/3 - 4/2
Vulúčenia: 4 - 3
Rozhodovali: M. Baďura, J. Ondogrecula / Delegát: M. Jahodka
Diváci: 500

Úvod zápasu bol v podaní oboch súperov veľmi vyrovnaný. Gólové doťahovačky trvali až do 12. minúty za stavu 5:7, kedy sa už hostia začali postupne gólovo vzďaľovať. Napriek enormnej snahe ako v obrane tak aj v útoku to Sporte veľmi nevychádzalo. Absencia Tomáša Laha bola v tomto zápase až priveľmi citeľná. Topoľčanci chyby Sporty v útoku a diery v obrane trestali, a tým svoj náskok zveľadovali. V 22. minúte už viedli pohodlným sedemgólovým rozdielom 6:13. Do záveru prvého dejstva sa zverencom M. Liptáka však podarilo skóre ešte mierne skorigovať na 11:16. Druhý polčas bol úplne v réžii hosťujúcich Topoľčian, ktoré odskočili už po prvých 10 minútach na priepastných osemgólov v pomere 14:20. Pred poslednou desaťminútovkou svietil stav na ukazovateli už hrozivých 15:26. Následne kouč domácich dal príležitosť aj mladíkom - dorastencom, ktorí mali za sebou v nohách už odohraný zápas proti Modre. Nič to však do konca duelu zásadne neovplyvnilo a tak derby cez kopec vyznelo v tejto sezóne do tretice opäť lepšie pre hosťujúce Agro. Sporta doma podľaha v druhom kole nadstavby Slovnaft Handball Extraligy súperovi z Topoľčian 18:31.

ŠŠK CVČ NESVADY-IMEĽ - HC SPORTA HLOHOVEC 25:37 (12:21)
(ženy)
Sporta: K. Dubajová 7, K. Slamková, K. Krajinčáková, D. Pavlíková, S. Sedláčková 5, K. Kašníková, S. Csáková, Z. Koníková 12, R. Krajčovičová 3, N. Španihelová 5, M. Luščovnová 5, V. Sásiková, tréner - I. Dávidek, vedúci tímu - J. Šereš
Najlepšie streľkyne za Nesvady-Imeľ: L. Csontos 6, N. Kóšová 4, E. Harisová a S. Gálová po 3
Pok. hody: 7/7 - 6/4
Vylúčenia: 3 - 4
Rozhodovali:Ľ. Majstríková, L. Jánošiková

Na prekvapenie začiatok vyšiel lepšie domácemu tímu, ktorý viedol do 9. minúty 5:4. Od tohto momentu nastolili zverenky kouča Ivana Dávidka obrat v zápase, ktorý znamenal v 17. minúte vedenie 7:11, resp. v 25. minúte už 9:17. Ženy Sporty do konca prvého dejstva pridali ďalšie góly, čím si pripravili výbornú východiskovú pozíciu do druhého dejstva v pomere 12:21. Druhé dejstvo neprinieslo veľa vzruchu. Koniec koncov ani sedem úspešne zrealizovaných sedmičiek v prospech domáceho tímu. Sporta v 45. minúte zápasu viedla už konfortným desaťgólovým rozdielom v pomere 18:29. Do konca zápasu ženy Hlohovca s prehľadom ustrážili tento náskok i pridali góly navyše. Zápas s v pohode a zaslúžene dotiahli do víťazného konca v pomere 25:37. V sobotu v nesvadoch strelecky dominovali najskúsesnejšie hráčky azda celého zápasu - legenda slovenskej ženskej hádzanej hosťujúca Katarína Dubajová so 7 gólmi a top kanonierka celej súťaže Zuzana Koníkova s 12 gólmi. ďalšie góly pridali Silvia Sedláčková, Martina Luščonová a Nikola Španihelová po 5. Svoje 3 góly pridala aj Romana Krajčovičová.
Sporta si týmto víťazstvom udržala výborné druhé miesto za lídrom súťaže Interom Bratislava.

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov