handball club 1951

Ženy Hlohovca zatiaľ 100%-tné. Pokorili aj tím zo Zlatnej na Ostrove

04.03.2018

V nedeľu (4.3.) do športovej haly na Zábraní pricestoval zdatný súper z juhu Slovenska. Veď tím Ivana Dávidka mal súperkám zo Zlatnej na Ostrove čo odplácať z jesene minulého roku. Sporta na ich palubovke utŕžila aj vďaka nepriaznivým okolnostiam tesnú prehru v pomere 32:30. Súperky Sporty ani v nedeľu nič nenechávali na náhodu a už od začiatku duelu sa poriadne zahryzli do Hlohovca. Nieže by bol súper lepší, ale ich hra do tela až cez hranu pravidiel im išla "veľmi dobre". No na víťazstvo im to vôbec nestačilo. Sporta doma zaslúžene pokorila Zlatnú na Ostrove a na jar je zatiaľ 100%-tná.

HC SPORTA HLOHOVEC - HANDBALL ZLATNÁ NA OSTROVE 22:18 (12:12)
Sporta: K. Dubajová 9, K. Krajinčákova, M. Janková, D. Pavlíková 2, S. Sedláčková, K. Kašníková 3, S. Csáková, Z. Koníková 2, R. Krajčovičvá 1, N. Španihelová 1, M. Luščonová 4, M. Slamková, V. Sásiková, tréner - I. Dávidek, vedúci tímu - J. Šereš
Najlepšie streľkyne za Zlatnú na Ostrove: P. Talárová 4, M. Horváthová a V. Olajosová po 3
Vulúčenia: 3 - 7
Pok. hody: 7/5 - 6/3
Rozhodovali: Z. Oťapka, R. Zubo
Diváci: 120

Vyrované prvé dejstvo

Už prvé minúty zápasu naznačili, že to na domácej palubovke ženy Hlohovca nebudú mať ľahké. Hostky boli nepríjemné - s agresívnou hrou, hrýzli a nedovolili domácim hráčkam sa dostať do výrazného vedenia. Vždy to bolo najviac o dva góly. Pozorná ale aj tak stále agresívna obrana hostiek viac domácim hráčkam nedovolila. Už keď sa zdalo, že výhodu náskoku jedného gólu do druhého dejstva by predsa mohla mať Sporta, súper dorovnal. V zápätí ešte pozorne ubránil posledný nápor a tak oba tímy išli do druhého  polčasu po vyrovnanom prvom dejste za nerozhodného stavu 12:12. Za prvých tridsať minút zápasu dala o sebe vedieť aktuálna posila  Sporte K. Dubajová so 6 gólmi.

Druhé dejstvo zaslúžene už pre Sportu

Začiatok druhého polčasu pripomínal prvé dejstvo, len s tým rozdielom, že v prvých 15 minútach padlo dovedna len 6 gólov. Za ten čas sa Sporta dostala už do vedenia 16:14. Hostky však viac pridali na agresivite, z čoho pramenili vylúčenia. Ženy Hlohovca sa dostali do výraznejšieho vedenia  pred poslednou desaťminútovkou zápasu, kedy už viedli 18:14. Nepríjemné hostky ale naďalej hrýzli. No rozumná ha z pohľadu Sporty v druhom dejstve slávila úspech v podobe cenného a zaslúženého víťazstva v pomere 22:18.

Na zamysleie však ostáva, či má zmysel sa "predvádzať" takou agesívnou hrou až cez hranicu pravidiel, akú opäť predviedol súper nielen u nich doma, ale aj  v nedeľu v Hlohovci.Tento raz to však na úspešné ťaženie tímu zo Zlatnej na Ostrove nestačilo. Sporta ostáva na jar zatiaľ 100%-tná. Boj o prvé miesto v tabuľke prvej ligy žien je teda stále otvorený.

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov