handball club 1951

Ženy aj muži Sporty víťazne

13.05.2018

V nedeľu (13.5.) ženský tím kouča Ivana Dávidka doma hostil v 21. kole Stupavu a naproti tomu mužský tím Martina Liptáka tak isto v nedeľu vycestoval na zápas 4. kola Ligového pohára Slovnaft Handball Extraligy do Nových Zámkov. Potešujúce výsledky v podobe víťazstiev zaznamenali oba tímy Sporty. Ženy pokorili Stupavu víťazstvom 32:28 a muži zbíjali na súperovej palubovke v pomere 21:33.
HC SPORTA HLOHOVEC - HC TATRAN STUPAVA 32:28 (21:12)
Sporta: K. Slamková 4, K. Krajinčáková 4, M. Janková, D. Pavlíková 6, S. Sedláčková 1, K. Kašníková 4, K. Vadkertiová, R. Krajčovičová 7, N. Španihelová 1, M. Luščonová 5, M. Slamková, V. Sásiková, I. Dávidek - tréner, J. Šereš
Najlepšie strelkyne za Stupavu: T. Karásková 6, K. Kupkovičová 5
Pok. hody: 2/1 - 3/2
Vylúčenia: 0 - 2
Rozhodovali: P. Pastierik, V. Pokorný
Domáci tím žien Sporty sa v zápase proti Záhoráčkám na začiatku len veľmi pomaly rozbiehal a tak prvé minúty to vyzeralo na zaujímavú  vyrovnanú partiu. Mladé hráčky Stupavy nielen vzdorovali, ale značne znepríjemňovali Sporte cestu za víťazstvom. Vyrovnaná partička, kde sa oba tímy doťahovali o gól vydržala až do 20. minúty. To už Sporta mala v zápase predsa o čosi navrh a začala svojmu súperovi unikať. Do konca prvého polčasu Hlohovčanky viedli už presvedčivo 21:12. V úvode druhého polčasu nič nenaznačovalo, že by Sporta mohla zakopnúť. Držala si odstup a kontrolovala priebežný stav a to až do 55. minúty za stavu 30:24. To už hostkám narástli krídelká a snažili sa duel patrične zdramatizovať. Napriek ich snahám sa zápas už nepodarilo otočiť a Sporta doma po ťažšom rozbehu na začiatku a výpadku v závere zápasu aj tak zaslúžene vyhrala, a to v pomere 32:28.
HC ŠTART NOVÉ ZÁMKY - HC SPORTA HLOHOVEC 21:33 (10:17)
Sporta: L. Péchy 2, M. Takáč 1, P. Prikryl 2, T. Laho 9, L. Rakús 6, T. Ševčík, R. Demko,  S. mažár, T. Tschur 5, F. Zaťko 6, D. Šatura, L. Hirtl, M. Konečný, M. hajko 2, M. Lipták - tréner, M. Voltmann - vedúci tímu
Najlepší strelci za N. Zámky: M. Kocák 6, T. Straňovský 4
Pok. hody: 7/6 - 2/2
Vylúčenia: 6 - 6
Rozhodovali: G. Balogh, P. Klimko / delegátka: Z. Füleová
Liptákovu družinu v nedeľu (13.5.) hostili vo 4. kole Ligového pohára Nové Zámky, ktoré by domácim víťazstvom preskočili v tabuľke Sportu. Začiatok zápasu patril Hlohovčanom, aj keď nie všetko išlo ako po masle. Šesťgólový náskok v 7. minúte razom domáci zosekali v 17. minúte na 6:9. Sporta zvýšila obrátky a opäť sa dostala do pohodlnejšieho vedenia a v polčasovej prestávke viedla 10:17. Druhopolčasové predstavenie neprienieslo veľa vzruchu. Liptákovci si držali náskok, ktorý v 45. minúte navýšili až na desaťgólový rozdiel v pomere 16:26. Do konca duelu sa už nič zásadne nemenilo. Sporta nakoniec potvrdila rolu favorita v zápase a z Nových Zámkov si odviezla cenné dva body. V priebežnej tabuľke pre Ligový pohár si drží druhé miesto a živí tak nádej na celkový úspech v tejto časti Slovnaft Handball Extraligy.
František Zaťko: “Dnes, síce aj keď začiatok bol pre nás ťažší, to bolo až nečakané ale za to povinné víťazstvo.”

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov