handball club 1951

Starší dorastenci živia nádej na bronz

15.05.2018

Mládežnícke - dorastenecké tímy si cez víkend pripísali do zápasových štatistík 3 výhry a jednu prehru. Chlapčenské aj dievčenské výbery čakali v sobortu, resp. v nedeľu predposledné kolá ich súťaží. Pravdepodobne už viac menej je asi rozhodnuté, že medaily pre Sportu z toho asi túto sezónu nebudú. No v jednom prípade tu stále nádej žije. Starší dorastenci sú stále v hre o bronzové medaily. Aj keď sa to zdá, že je to už len v rovine teoretickej. O nich sa rozhodne totiž až v poslednom kole. Aj keď Sporta cestuje na východ k neohrozenému  lídrovi prvej dorasteneckej ligy, nemúsí to byť hneď všetko v Prešove stratené. Obrazne povedané, stačí, aby starší dorastenci Pov. Bystrice zabodovali na palubovke Modry. Čo je reálne. Ale na druhej strane slovami klasika aj motyka vie vystreliť. Tá posledne strieľala uplynulý piatok v Topoľčanoch. Topoľčanci “asi len ozaj náhodne zakopli" doma práve proti Modre, ktorá šliape na krky Sporte.Nechali sa potupiť rovesníkmi z Modry 19:24. Modrania sa výrazne týmto víťazstvom priblížili k bronzovým medailám a ich prípadné domáce víťazstvo na Považskobystričanmi ich posunie definitívne na bronzovú priečku. Žiaľ pred Sportu. Takže to športové šťastie, ktoré ma všelijakú podobizeň, môže už najbližší víkend niektorým vyčariť úsmev a radosť. Niektorým zas pokaziť celú sezónu. Minimálne jeden duel z posledného kola prvej ligy staršieho dorastu však bude ostro sledovaný. Nechajme sa prekvapiť, ktorý...
Sporta rozložila Nové Zámky
Starší dorastenci nič nenchali na náhodu a potvrdii svoj záujem o bronzové medaliy domácou výhrou nad Novými Zámkami rozdielom triedy 38:28. Mladší dorastenci si v nedeľnom zápase tak isto zodpovedne splnili rolu favorita a porazili Novozámčanov vysoko 45:28. S dvomi bodmi za víťazstvo sa pevne usídlili na piatom mieste prvej ligy mladšieho dorastu.
HC SPORTA HLOHOVEC - HC ŠTART NOVÉ ZÁMKY 38:28 (16:11)
(starší dorast)
HC SPORTA HLOHOVEC - HC ŠTART NOVÉ ZÁMKY 45:28 (22:16)
(mladší dorast)
Martin Múdrytréner dorastenecých výberov Sporty: 
Zápas MD: "Napriek vysokej výhre som bol sklamaný z prístupu v prvých 20 minút. Zvyšok zápasu už bol taký, aký si predstavujem: nasadenie, bojovnosť, radosť z hry."
Zápas SD: "Po výbornom výkone na ŠKP chlapci aj v tomto zápase dokázali zdolať silného súpera pomerne bez problémov.”
Pred posledným z kolom sezóny: "Do Prešova ideme v podstate odohrať zápasy  a dokončiť pre dorasteneckú ligu Sporty jednu z najúspečnejších sezón. Tretie miesto asi aj tohto roku zostane iba snom... Nádej sa vytratila po výsledku nemenovaných  družstviev v predchadzajúcom kole."
Dorastenky úspešné len z polovice
Dievčenské dorastenecké tímy proti stupavsko - malackým výberom ťahali raz za kratší koniec a zaknihovali len polovičný úspech v predposlednom kole prvej ligy mladších  a starších dorasteniek. Staršie dorastenky podľahli súperkám 28:36. Mladšie však povzdvihli spoločnú hlohovecko-šurankú vlajku a na oplátku svoje súperky pokorili 21:17.
HC SPORTA HLOHOVEC / HKM ŠURANY - STUPAVA / MALACKY 28:36 (11:17)
(staršie dorastenky)
HC SPORTA HLOHOVEC / HKM ŠURANY - STUPAVA / MALACKY 21:17 (10:8)
(mladšie dorastenky)

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov