handball club 1951

V poslednom zápase prehra, koniec kariéry a prechod na manažérsku funkciu

26.05.2018

Presne taký bol a je sled udalostí po sobotňajšom (26.5.) poslednom dueli v Slovnaft Handball Extralige pre Sportu, Fera Zaťka a Martina Liptáka. Mala to byť však víťazná rozlúčka a emotívny záver sezóny najmä pre nich. No proti bolo sedem statočných - šesť mladíkov na čele so “starou pastou” - A. Radčenkom. Mladé pušky prešovského tímu II prišli na posledný zápas ligy len siedmi. V takom zložení si to odohrali i odkoučovali. A dokonca v takom zložeí narobili liptákovym chlapcom problémy. Prešovčania boli agilnejší, behavejší a v zápase - počas koncertu nepremených šancí oboch tímov, mali asi jasnejšie noty. Tatran Prešov II. v sobotu potvrdil víťazstvom 26:32 na palubovke Hlohovca predzápasové tabuľkové postavenie a stal už kolo vopred celkovým víťazom Ligového pohára.

HC SPORTA HLOHOVEC - TATRAN PREŠOV II 27:32 (14:16)

Najviac gólov: Tschur 6, F. Zaťko 5, Takáč a Rakús po 4 - M. Šárpataky 10/1, Majirský 8, Rečičár 7/1 Pok. hody: 2/2 - 3/2, vylúčení: 2 - 2, rozhodovali: Bednár a Beňo, 250 divákov


Prehra a nielen kvantum nepremenených šancí asi trošku zamrzelo a zatienilo rozlúčku M. Liptáka a F. Zaťka. Lipták si odkrútil posledný duela na lavičke Sporty ako hlavný tréner a Zaťko zavesil profi kariéru na klinec. Dafinitívne.
Obaja aktéri koniec koncov majú aj čosi spoločné ale aj niečo odlišné. To podstatné, čo ich spája, je to čo spravili pre hádzanársky Hlohovec a kľudne pri tom sa môže zabudnúť aj na dnešnú prehru. Na to všetko však ešte príde čas. Neskôr...

Kto bol v hale na zápase a vydržal až do konca, musel tímto pánom zatlieskať. A nie raz. Po zápase sa obaja prihovorili fanúškom a stálo to za to. Nielen za predošlé úspechy 6, resp. 13 rokov. Standing ovation, skandovanie ich mien a potlesk. Všetko je za nami. Fero Zaťko ukončil kariéru a Martin Lipták - ako už avizoval pred časom - smeruje svoje kroky nielen k ambicióznej výzve v rámci celoslovenského hádzanárskeho hnutia a pripravuje sa na manažérske pôsobenie.
A pre Sportu je sobotňajšia prehra bodka za touto sezónou.
Patrí sa poďakovať všetkým, čo si našli čas a prišli na zápas. Poďakovanie patrí chlapcm na ihrisku i fanúšikom v hľadisku.

ĎAKUJEME VŠETKÝM. PÁNI: FRANTIŠEK ZAŤKO & MARTIN LIPTÁK, ĎAKUJEME!

TV Report: od 7:45 min (GBS na RTVS)
http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/12958/157306#466

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov