handball club 1951

Sporta má prvé tohtosezónne víťazstvo. Padla Modra

13.10.2018

Konečne to rpišlo - prvé víťastvo Hlohovca v Slovnaft Handball Extralige. Začiatok zápasu - jeho prvá pätnásťminútovka bola ale v podaní Sporty veľmi slabá. Kopila chyby a nedokázala premieňať šance na góly. Hostia sa rýchlo dostali do vedenia. V 5. minúte viedli 1:4, v 10. minúte 5:6. Tesný náskok sa im darilo strážiť až do 15. minúty za stavu 7:8. Ale to už Sporta otáčala sóre a hlavne vývoj zápasu, najmä gólmi L. Péchyho, D. Kývalu, T. Mažára a D. Aniča. Zverencom trénera Š. Kelemena vychádzali protiútoky a v bráne vytiahol výborné zákroky L. Gálik. Ten mal nemalý podiel nielen na polačasovom výsledku, ktorý Sporta zvládla v pomere 17:14. Sporta ovládla aj druhé dejstvo a snaživú Modru nepustila už vôbec do ničoho, čo by ohrozilo hru a konečný výsledok. Do zápasu naskočili aj dorastenci Sporty T. Bogár, V. Cvíčela, T. Ševčík, ktorí mali už v nohách úšpešný zápas prvej dorasteneckej ligy s P. Bystricou.
Sporta dnes (13.10.) predviedla nielen bojovný a sympatický výkon, ale ukázala aj pekné hádzanárske momenty a utešené akcie. Opory ako M. Holdoš, T. Mažár, L. Péchy ostatní mladí hráči i gólman L. Gálik podali výkon, ktorým si skutočne zaslúžili víťazstvo. Nakoniec z toho bolo aj prvé tohtosezónne víťazstvo. Modra padla, 35:24.

Lukáš Gálik, brankár Sporty: "Tento zápas bol pre nás veľmi dôležitý, hrali sme doma a potrebovali sme 2 body. Prakticky celý týždeň sme sa pripravovali a som rád, že sa nám podarilo preniesť veci z tréningu aj do zápasu. V obrane sme boli agresívnejší a to nám v posledných zápasoch chýbalo. V útoku sme hrali tiež trpezlivejšie a vďaka týmto zlepšeniam sme zaslúžene vyhrali. Teraz sa musíme pripraviť na utorňajší zápas v Malackách, ktorý bude určite ťažší, ale verím, že ak podáme bojovný a tímový výkon, tak to taktiež zvládneme."

HC SPORTA HLOHOVEC - HO SLOVAN MODRA
Sporta: V. Cvíčela, L. Péchy 7, D. Anič 4, D. Kývla 6, M. Holdoš 4, L. Rakús 3, T. Ševčík 1, T. Bogár 2, A. Smetánka, E. Holdoš, T. Mažár 7, D. Šatura, L. Gálik, M. Hajko, Š. Kelemen - tréner, M. Voltmann - vedúci tímu
Najlepší strelci za Modru: V. Lackovič a J. Bača po 4, M. Jurikovič 3
Vylúčenia: 3 - 4
Pok. hody: 3/3 - 8/6
Rozhodovali: P. Bačík, M. Nagy / delegát: P. Dvorský
Diváci: 200

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov