handball club 1951

Ženy s ďalším víťastvom. Doma padla aj Dunajská Streda

25.11.2018

Na začiatok sa žiada povedať, že napriek rozhodnutiu zo strany SZH a kontumácii domácehu zápasu Sporty s Interom Bratislava v prospech hosiek a tým pádom odrátaniu dvoch bodov, Sporta stále kraľuje v prvej lige. Práve sobotný duel mohol byť takpovediac štvrobodový, ale len pre hostky z Dunajskej Stredy. Bolo teda nad slnko jasnejšie, že na ženy hlohoveckej Sporty čakal veľmi dôležitý zápas a to dovtedy so štvrtým tímom súťaže. Prípadné víťastvo tímu zo Žitného ostrova by to znamenalo bodovo sa dotiahnuť na priebežného lídra a posun na už na druhé miesto v tabuľke. Sporta by tým zaznamenal pokles na tretie miesto. No v športovej hale Na Zábraní sa v sobotu (24.11.) nič také nekonalo.
Síce začiatok bol pre Sportu priam katastrofálny. V 6. minúte viedli hostky a to veľmi poľahky už 0:4. No domáci tím sa rýhlo spamätal a začal zrezávať dunajskostredský úvodný prekvapivý náskok. V 19. minúte už bolo vyrovnané a začínalo sa odznovu. Obe družstvá sa doťahovali o jeden gól vo vedení, ale boli to domáce baby, ktoré začali mať v zápase navrch. Do konca polčasu nielenže otočili, ale dokázali si vytvoriť slušný náskok do druhého polčasu a to až o šesť gólov, v pomere 18:12. Hlohovčanky po katastrofálnom úvode v prvom dejstve teda začínali druhý polčas vo veľkej výhode, no snaha Dunajskostredčaniek o opätovný zvrat v zápase bola citeľná. Napriek tomu sa nedokázali dostať do fázy, kedy by boli nielen vo výhode, ale by aj ohrozili Hlohovčanky na ceste za ďalším víťazstvom. Síce záver zápasu patril hostkám, ktoré sa dostali na tesný rozdiel dvoch gólov, ale nič to nemení na fakte, že to už bol koniec zápasu 35:33 pre Hlohovec. Po poslednom hvizde arbitrov zápasu nasledoval potlesk na otvorenej scéne pre ženy Sporty za predvedený výkon a bojovnosť v zápase.
Hlohovčaky zazanamenali uplynulú sobotu ďalšie a to už deviate víťazstvo v rade. To znamená, že stále sú na špici a sú v hre o titul jesenného majstra.


Povedali po zápase
Katarína Bačikovská, spojka HC Sporta Hlohovec: “Začiatok nám nevyšiel, ale potom sme sa dotiahli na nerozhodný stav. Potom sme už vedeli, že to pôjde, len nemôžeme povoliť. Do druhého polčasu sme išli ako za stavu 0:0, aby sme makali odznova a chceli sme vyhrať. Baby odviedli fantastický výkon a naša brankárka bola súčasťou výkonu, pretože nám vychatala dôležité góly.”

Ivan Dávidek, tréner HC Sporta Hlohovec: “Ďakujem za tento zápas a za výkon našich dievčat. Aj keď máme ešte zranené hráčky, so sebazaprením sme to dnes zvládli. Opäť rozhodla bojovnosť a srdce na našej strane. Ideme ďalej.”


HC SPORTA HLOHOVEC - MŠK DUNAJSKÁ STREDA 35:33 (18:12)
Sporta: K. Bačikovská 7, D. Gašparovičová, M. Janková 4, K. Slamková 2, K. Kašníková 6, K. Majerská, N. Petríková 5, N. Španihelová 6, M. Luščonová 5, M. Slamková, V. Sásiková, I. Dávidek - tréner, J. Šereš - vedúci tímu
Najlepšie strelkyne D: Stredy: C. Bugárová 9, K. Juhos 5
Vylúčenia: 0 - 3
Pok. hody: 2/2 - 5/4
Rozhodovali: A. Rondoš, P. Mihálik

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov