handball club 1951

Cez víkend v zápasovom ťažení neuspeli ani muži ani ženy

10.12.2018

Víkendové zápasové ťaženie oboch seniorských tímov neprinieslo želaný úspech. Muži ešte v sobotu (8.12.) v 15. kole Slovnaft Handball Extraligy podľahli v derby zápase so susedom cez kopec doma proti Topoľčanom. V nedeľu (9.12.) zas ženy v zápase jesene v poslednom kole tohto kalendárneho roku v prvej lige hádzanárok tak isto doma nestačili na navrátilca do súťaže proti Seredi.

Duel mužskej Sporty proti rivalovi z Topoľčian otvoril gólom domáci hráč T. Bogár. Hostia v zápatí odpovedali tak isto gólom. Oba tímy vo vlažnom tempe hry sa navzájom strážili - ale len do 19. minúty. Dovtedy sa ani jednému tímu nedarilo odskočiť na väčší gólový odstup. Na ukazovateli svietil stav 8:9. No dve vylúčenie domácich v krátkom časovom úesku od 20. minúty hostia využili vo svoj prospech a odpútali sa (na konci 24. minúty) na rozdiel už štyroch gólov (10:14). Žochari si tento náskok udržali až do prestávky. Polčas vyhrali 14:18. Domáci naskočili síce do druhého dejstva s odhodlaním zvrátiť vývoj zápasu a na konci 38. minúty boli k tomu relatívne blízko. Zosekali už päťgólový náskok Agra len na dva, ale skúsený súper odolal snahám Sporty. Hostia až do konca zápasu kontrolovali hru a strážili si svoje vedenie, ktoré spečatili konečným víťazstvom v podpriemernom zápase 32:36.


HC SPORTA HLOHOVEC - HK AGRO TOPOĽČANY 32:36 (14:18)
Sporta: V. Cvíčela, L. Péchy 3, R. Sedláček, D. Kývala 7, M. Holdoš 2, T. Ševčík, T. Bogár 11, P. Prikryl 1, A. Smetánka 2, E. Holdoš, D. Šatura, L. Ľuba, L. Gálik, M. Hajko 6, M. Múdry - tréner, R. Sedláček - vedúci tímu
Najlepší strelci Topoľčian: B. Cigáň 12, D. Michalka, E. Žilinčík, H. Kucher po 5
Vylúčenia: 5 - 7
Pok. hody: 5/3 - 2/2
Rozhodovali: B. Cipov, Z. Klus / Delegát: J. Ondogrecula
Diváci: 150


Záver jesene ženám Sporty nevyšiel. Stratili dych v pomyslenom boji o titul jesenného majstra a zápas jesene proti Seredi im nevyšiel. Zaknihovali tak zatiaľ len druhú prehru v súťaži a to ich odsunulo na tretiu priečku, na ktorej aj prezimujú.
Začiatok zápasu bol pre obe strany vyrovnaný. Ani jeden z tímov sa počas prvej pätnásťminútovky nedostal do výrazného vedenia. Až na začiatku 16. minúty sa hráčky Sporty odhodlali k úniku a ten im aj vyšiel, pretože po sérii doťahovačiek o jeden gól a striedaní sa vo vedení si do prestávky vytvorili troj, resp. dvojgólový náskok v pomere 21:19 a aj herná kvalita bola na ich strane. Domáce hráčky, aj keď opäť v okliesnenej zostave hrali v pohode v obrane i v útoku. V druhom polčase - na začiatku Sporta kontrolovala hru, strážila si vyednie v zápase. Ale len do 37. minúty, kedy hostky dorovnali na 23:23 a začínalo sa odznovu. Následne sa Sereď pomerne rýchlo dostala do vedenia lacnými gólmi, čím si si vytvorili náskok až štyroch gólov. Ten sa im darilo ustrážiť až do konca zápasu aj napriek snahám Sporty o opätovný zvrat v zápase vo svoj prospech. Nepodarilo sa. Seredčanky aj s Hlohovčankami v seredských dresoch zvíťazili nakoniec 36:39.

HC SPORTA HLOHOVEC - HK SLÁVIA SEREĎ 36:39 (21:19)
Sporta: K. Bačikovská 10, D. Gašparovičová 1, M. Janková 6, K. Slamková 4, K. Kašníková 3, K. Majerská, N. Petríková, N. Španihelová 5, M. Luščonová 7, M. Slamová, V. Sásiková
Najlepšie strelkyne za Sereď: K. Dubajová 12, R. Krajčovičová 7, K. Krajinčáková 5
Vylúčenia: 5 - 3
Pok. hod: 4/2 - 4/4
Rozhodovali: P. Bačík, M. Nagy
Diváci: 100

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov