handball club 1951

Mažár stále maróduje. Návrat na palubovky je ešte v nedohľadne

10.01.2019

Mohlo by sa zdať, že „starý harcovník“ Tomáš Mažár sa už čoskoro vráti na palubovky. No žiaľ novembrové zranenie ruky ho vyradilo na dlhší čas mimo hru. Okrem toho, biceps bolo nutné operovať. Sám si netrúfa odhadnúť termín, kedy sa vráti do extraligového zápasového kolotoča. Skutočnosť je tá, že Hlohovcu by je čo najskorší návrt veľmi pomohol.
No okrem toho sa stále pozerá dopredu a otvorene pripustil, že by si opäť zahral so Samom v jednom drese. Pre spolubojovníkov v tíme hneď z kraja nového roka má jasný odkaz: „Chalanom v Sporte želám čo najviac bodov a nech sa zlepšujú!“ Niet čo dodať.

Na zápasoch Hlohovca už chýbate dlhší čas pre vážnejšie zranenie ruky. O aké presné zranenie ide?
„Ide o pretrhnutie distálneho úponu bicepsu. Zranenie, ktoré bolo nutné operačne riešiť.“

Inkriminovaný moment, kedy v zápase došlo k zraneniu asi netreba pripomínať. A teda iste sa pozeráte dopredu. V Akom stave je vaše zranenie, resp. rekonvalescencia?
„Momentálne mi dali po 6 týždňoch dole ortézu z ruky .Teraz príde na rad tá ťažšia vec -rehabilitácia. Musím dať ruku opäť do formy, aby zvládla zápasovú záťaž.“

Ako dlho ešte potrvá, kým sa vrátite na palubovku do ostrého zápasu?
„Na toto je veľmi ťažká odpoveď, keďže nie som najmladší a chcem, aby bola ruka na 100% v poriadku. Určite sa neuponáhľam. Budem makať na tom a rehabilitovať tak, aby to bolo čo najskôr. Ale ten dátum je pre mňa ťažké povedať.“

Za tie roky ste nazbierali skutočne dosť veľa skúseností, hrali ste aj ľahšie i ťažšie zápasy aj s medzinárodnou klubovou konfrontáciou. A je samozrejmé, že prišli aj zranenia a tým aj v niektorých prípadoch „odstávka“ od hádzanej. Ako to bolo v tomto prípade – ako ste využívali čas bez zápasov hádzanej, bez lopty a pohybu? Nechýba vám to?
„Zranení za kariéru som pár veru mal, ale ani jedno nebolo také, že som musel podstúpiť operáciu. Tým, že šport milujem, či aktívny alebo aj ten na TV obrazovke, to bolo pre mňa nepríjemné nič nerobiť. Ten čas som viac venoval rodine a vychutnal si šport v TV. Lopta mi samozrejme chýba, ale ešte musím chvíľku vydržať.“

Drvivá väčšina fanúšikov by vás čo najskôr videla opäť v drese Sporty. Tak kedy a ako to vidíte?
„Skutočne, ten dátum si netrúfam povedať.“

Váš brat Samo momentálne pracuje s dorastencami Sporty ako ich tréner. Myslíte, že by ste si v blízkej dobe opäť zahrali spolu za jeden tím? Je to reálne a mali by ste obaja na to chuť?
„Ja sa tejto možnosti nebránim, uvidíme čo ukáže budúcnosť. Skončiť kariéru takto určite nechcem. Takže reálne to je.“

Len nedávno sme nastúpili do nového roka. Aké máte očakávania, predsavzatia a čo si želáte v osobnom i v tom športovom živote v tej 2019-tke?
„V tom osobnom, určite hlavne zdravie i pre moju rodinu a kamarátov - to je to najhlavnejšie. V športovom, pokiaľ sa dám dokopy, vrátiť sa aspoň v takej forme ako keď sa posledne zranil. Veď hádzaná ma bavila a robila mi radosť. Chalanom v Sporte želám čo najviac bodov a nech sa zlepšujú! Viacerí majú určite kariéru pred sebou.“


(cs)

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov