handball club 1951

Muži aj ženy sa poriadne nadreli na svoje víťazstvá

11.03.2019

Najprv v sobotu (09.03.) v 3. kole nadstavby skupiny B Slovnaft Handball Extraligy sa skutočne poriadne natrápili na domácej palubovke proti Malackám muži Sporty Hlohovec. Napriek tomu, že sa očakávalo povinné a jednoznačné víťazstvo. Hneď na druhý deň tak isto ženy Sporty v domácom zápase proti Partizánskemu predviedli dramatické vyvrcholenie. Koniec koncov, v oboch prípadoch po napínavých záverečných zápasových zápletkách sa oba tímy mohli predsa len tešiť z víťazstiev.
Muži mali teda potvrdiť rolu favorita nielen v tomto zápase ale aj minulotýždňové víťazstvo proti Bratislave. No od úvodu boli na tom vždy lepšie hostia. Až príliš rýchlo a ľahko sa dostali v 3. minúte do vdenia 0:3. Domáci tím len ťažko kontroval, vôbec sa nevedeli hráči Hlohovca strelecky presadiť. Prvá pätnásťminútovka naznačila trápanie domácej Sporta. A to ešte v 26. minúte prehrávala o hrozivých šesť gólov 10:16. V polčase prehrávala 12:16.  Bolo namieste, že Sporta v druhom dejstve začne aktívnejšie a bude skresávať náskokok Malaciek. Napriek snahe to však išlo veľmi ťažko. Domáci tím sa nevzdal, aj keď ešte v 54. minúte prehrával 25:27, no záver im vyšiel veľmi dobre. Liptákova družina sa zomkla, dorovnala skóre na 27:27, pridala ďalšie dva cenné góly. Na tie súper dokázal odpovedať už len jediným a to svojím posledným v zápase. V úplnom dramatickom závere ešte Hlohovec pridal ďalšie dva - svoje posledné v zápase a nakoniec vydrel povinné víťazstvo v pomere 31:28.
HC SPORTA HLOHOVEC - STROJÁR MALACKY 31:28 (12:16)
Sporta: V. Cvíčela, L. Péchy 6, R. Sedláček, M. Paloncy, D. Kývala 3, M. Holdoš 5, T. Ševčík, T. Bogár 1, P. Prikryl 7, A. Smetánka, L. Ľuba, G. Papp 3,  L. Gálik, M. Hajko 6, tréner - M. Lipták, vedúci tímu - M. Voltmann
Nalepší strelci za Malacky: D. Birdahič 11, P. Puškáč 5
Vylúčenia: 3 - 7
Pok. hody: 3/2 - 3/2
Rozhodovali: P. Bačík, M. Nagy / delegát: V. Pokorný
Diváci: 150
Tak isto aj ženy v dueli proti Partizánskemu sa natrápili. Takmer celé prvé dejstvo to bolo natesno. Predsa však sa podarilo domácim hráčkam pred druhým dejstvom vytvroriť si náskok aspoň o dva góly v pomere 10:8. Druhopolčasový scenár teda predpoklad gólovú naháňačku a hon na víťazstvo. Z oboch strán tímov hráčky predviedli niekoľko zaujímavých herných situácií. No boli to brankárky a to na oboch stranách, ktoré majú veľký podiel na výsledku. Síce úplný záver zápasu ukázal, že predsa len lepšie pripraveným tímom boli domáce hráčky, ktoré za stavu 22:22 dokázali úspešne premeniť svoj posledný útok v zápase a následne nekoncentrované Partizánčanky bezpečne ubránili. Aj v tomto zápase s dramatickou zápletkou bol domáci tým teda nakoniec úspešný a víťazstvo patrí hráčkam Hlohovca v pomere 23:22.
HC SPORTA HLOHOVEC - HK SLÁVIA ZDA PARTIZÁNSKE 23:22 (10:8)
Sporta: K. Bačikovská 6, D. Gašparovičová 1, M. Janková 3, K. Slamková 3, K. Kašníková 1, K. Majerská, N. Petríková 3, N. Španihelová 5, M. Luščonová 1, M. Slamková , V. Sásiková, tréner - I. Dávidek, vedúci tímu - J. Šereš
Najlepšie strelkyne za Partizánske: K. Obstvová 6, A. Junasová, P. Szabová, J. Bencová po 3
Vylúčenia: 2 - 2
Pok. hody: 3/2 - 1/1
Rozhodovali: J. Gabriš, M. Veselka
Diváci: 70
Gól priamo do šibenice: #19 Nikola Španihelová

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov