handball club 1951

Dobrý nápad opäť ožíva

12.04.2019

Presne tak, pretože školská vybíjaná a minihádzaná sa vrátila súťažne opäť do športovej haly. Jeden z nositeľov myšlienky oživenia toho, aby sa vybíjaná  i minihádzaná vrátila do “súťažného cyklu opäť do športovej haly" Martin Lipták má v tom jasno. Celý tento nápad nepotrebuje extra výnimočné špecifiká. Na jednej strane je potrebný zájem a účasť škôl a na druhej strane je potrebné si uvedomiť, že tie deti potrebú šport, pohyb a mať z toho i radosť. Martin Lipták v krátkom rozhovore predstavil o čo presne a čo ma Sporta liga priniesť. Po pilotnej akcii ktorá prebehla už v pondelok a utorok (08. - 09.04.2019), je jasné, že v tom treba pokračovať.
 
 
O aké podujatia presne išlo (vybíjaná, minihádzaná)?
"Pred časom náš klub organizoval školskú súťaž vo vybíjanej a minihádzanej hlohoveckých škôl. Bola to pekná celoročná súťaž a školy a deti o to mali veľký záujem. Teraz sme obnovili túto aktivitu pod názvom Sporta liga. Do konca tohoto školského roku budú dva turnaje a od konca leta začneme s pravidelnou ligou, každé dva mesiace. Bude sa hrať o putovný pohár."
Aké pravidlá - krytéria boli pre vybíjanú a aké pre minihádzanú?
"Tie pravidlá sú v podstate dané, trochu sme to zjednodušili pri vybíjanej, aby to pre deti nebolo tak komlikované. Zamerané je to pri vybíjanej pre 3. a 4.ročníky základných škôl, pri minihádzanej na 5. a 6.ročníky základných škôl."
Aký prínos vidíte v organizovaní takýchto podujatí pre školy?
"Je to o športovaní detí, ktoré nám povedzme si úprimne, pribrali a zleniveli. A je to aj o možnosti nášho klubu vybrať si talenty do našich družstiev hádzanej a futbalu."
Objavili sa medzi školákmi a školáčkami aj nejaké výrazné individuality - športové talenty?
"Nebudeme predbiehať. Keď všetci zainteresovaní uveria, hlavne rodičia, že táto iniciatíva nie je o zbohatnutí a výhodách, ale pre zdravý rast generácie, čo príde po nás, určite nájdeme veľa šikovných detí. Nie zo všetkých budú špičkoví športovci, ale je to aj o zdravom spôsobe života, sociálnej práci a pomoci rodičom v tom, na čo im pri všetkých pracovných povinnostiach nezvyšuje čas."
Kedy teda bude ďalšie pokračovanie týchto turnajov?
"Najbližší už bude v strede mája. Pravidelnosť - ako som už spomínal - tomu dáme od septembra tohoto kalendárneho roku."

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov