handball club 1951

Muži víťazne, ženy s prehrou v zápase pravdy

07.05.2019

Počas uplynulého víkendu čakali na mužov a ženy Sporty Hlohovec veľmi zaujímvé duely. Najprv v sobotu v domácom prostredí Liptákova omladená družina hostila rivala z bratislavského ŠKP. Následne v nedeľu na horúcej palubovke v D. Strede to bol pre ženy zápas jary ale aj zápas pravdy.

Muži naskočili do zápasu celkom uvoľne aj keď ide ešte o celkový úspech v Ligovom pohári, o to viac a chceli aj potvrdiť minulotýždňové víťazstvo v Piešťanoch aj doma v zápase proti Bratislave. Takmer počas celého zápasu mala Liptákova družina navrch s vínimkou času v rozpätí 12. až 13. minúty zápasu, kedy sa hostia dostali nakrátko do vedenia 4:5, resp. 5:6. Prvopolčasové dejstvo teda patrilo domácim, ktorí ho zaslúžene vyhrali 17:14. V druhom dejstve Sporta strážila vedenie, napriek tomu, že súper trpezlivo čakal na svoje príležitosti a nepríjmene hrýzol. Snaha hostí o zvrat v zápase vykulminovala v 52. minúte zápasu, kedy skresali päťgólový náskok z 21:16 na 27:26 a črtala sa dráma. V nej mali však pevnejšie nervy najmä v zakončovaní domáci hráči, ktorý odolali vzýšenému tlaku Bratislavčanov v úplnom závere zápasu. Liptákova mladá družina v oklieštenej zostave si pripísala v Ligovom pohári ďalšie dva body a to za domáce cenné víťazstvo nad bratislavským ŠKP v pomere 31:29.

HC SPORTA HLOHOVEC - ŠKP BRATISLAVA 31:29 (17:14)
Sporta: V. Cvíčela 2, L. Péchy 8, M. Paloncy, M. Holdoš 2, T. Ševčík, T. Bogár 6, G. Papp 3, P. Prikryl, L. Gálik, M. Hajko 9, tréner - M. Lipták, vedúci tímu - M. Voltmann
Najlepší strelci za ŠKP: M. Mikéci 9, J. Prokop 7
Vylúčenia: 3 - 8 (B. Mikuš ČK za 3 tresty)
Pok. hody: 3/3 - 2/2
Rozhodovali: J. Gabriš, M. Veselka / delgát: M. Nedorost
Diváci: 200


Na ženy čakal skutočne zápas jary a keďže karty sa miešali už od začiatku odvetnej časti ligy aj Hlohovec si veľa sľuboval od tohto duelu. Prípadné víťastvo by znamenalo posun na líderskú pozíciu. Momentálne naväčší podiel na zamiešaní tabuľkového postavenia má líder Dun. Streda, ktorá sa aj po nedeľnom víťazstve nad Sportou ešte viac usídlila na čele tabuľky.
Zverenky kouča I. Dávidka šli odhodlane do zápasu a to aj napriek nelichotivému zdravotnému stavu niektorých hráčok v tíme. No do 7. minúty zápasu za stavu 3:2 pre domáci tímto stále vyzeralo vyrovnane. Od tohto momentu šli však Dunajskostredčanky “dopredu”. Zvyšovali svoje vedenie a Sportu do konca polčasu doslova prevalcovali. Prvé dejstvo patrilo teda domácim hráčkam, ktoré ho ovládli 22:11. Napriek verve a shane hostiek v druhom dejstve, ktoré síce ovládli 16:17, to na zvrat v zápase nestačilo. Dunajskostredčanky vďaka prvému polčasu, v ktorom Sportu rozstrieľali rozdielom 1é gólov, položili pevný základ cenného víťazstva 38:28.
Do konca súťaže ešte ostávajú dve kolá. Najbližšie sa Sporta predstaví v nedeľu 12.05. 2019 o 17:00 h na domácej palubovke v zápase proti Nesvadom. V poslednom kole ich čaká ďalší zdatný súper - Sereď a uvidíme, ako plieska bič na konci - a to do slova. V boji o špicu - o prvé miesto v prvej lige hádzanárok ešte nie je nič definitívne stratené. Jasné je, ža zatial lídrom je Dunajská Streda.


MŠK D. STREDA - HC SPORTA HLOHOVEC 38:28 (22:11)
Sporta: K. Bačíkovská 8, D. Gašparovičová, R. Haščíková 1, M. Janková 1, K. Slamková 2, K. Kašníková 6, K. Majerská, S. Bahelková, N. Petríková 2, N. Španihelová 3, M. Luščonová 5, M. Slamoková, V. Sásiková, tréner - I. Dávidek, vedúci tímu - J. Šereš
Najlepšie strelkyne za D. Stredu: M. Straková 11, K. Juhos 8
Vylúčenia: 3 - 3
Pok. hody: 6/5 - 3/3
Rozhodovali: P. Dvorský, M. Sivák
Diváci: 200

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov