handball club 1951

September v znamení hádzanej

15.08.2019

Posledný augustový víkend štartuje nový ročník Slovnaft Handball Extraligy ale aj priam novinka pre hlohovskú hádzanú a to štart ženského tímu HC Sporta Hlohovec v najvyššej ženskej súťaži - v československej MOL lige. Bude to presne opäť po tridsiatich rokoch, čo sa hlohovský ženský mančaft predstaví medzi elitou. Májový postup z uplynulej sezóny z prvej ligy hádzanárok bol tak čerešničkou na torte, pretože v tomto roku si celá hádzanárska obec v meste ruží pripomenula historický úspech a to päťdesiat rokov od zisku prvého titulu majsteriek Československa (Odeva Hlohovec). Veľké veci. Tie budú ale pokračovať hneď na štarte. V Hlohovci sa očakáva september v znamení hádzanej. Očakávaná premiéra – v prvom kole MOL ligy žreb nadeli Hlohovčankám na domáci zápas pomerne ľahšieho súpera, ako to čo príde po tom. Takže najprv Sporta bude doma hostiť HK Sokol Bánovce nad Bebravou a potom príde úplná top-ka v druhom, resp. v treťom kole – český majster DHC Baník Most, následne Slavia Praha. Vo štvrtom kole to bude rival z prvej ligy a síce tento raz na jeho pôde. No a záver septembra by mal patriť slovenskej ženskej reprezentácii, ktorá by sa mala vrátiť opäť do Hlohovca po dlhšej odmlke. V kvalifikačnom ťažení o ME 2020 v tretej kvalifikačnej skupine práve v hlohovskej aréne by mali privítať Slovensky už aj s novým reprezentačným trénerom P. Streicherom veľmi atraktívneho súpera – Srbky.
Samozrejme aj mužská hádzaná bude na svojom začiatku sezóny zaujímavá. Muži vycestujú na prvý zápas do bronzovej Šale z uplynulej sezóny, potom do Hlohovca príde nováčik košické „straky“ vyzbrojené zvučnými menami ako Antl, Hruščák, Guzy, Ivanov, Hriňák. Pre hlohoveského fanúšika ozaj veľmi dobre známe mená. V treťom kole Lukačínova družina pôjde na derby zápas k susedom cez kopec do Topoľčian. Potom doma pohostí bratislavské ŠKP a septembrovú porciu zápasov v SHE Hlohovčania zakončia zápasom v piatom kole v N. Zámkoch.
„Začiatok sezóny vnímam, že to bude skutočne o veľkej porcii hádzanej. Verím, že sa nám podarí úspešne vstúpiťl do MOL ligy, že prídu fanúšikovia a priaznivci hádzanej v hojnom počte na tribúny, veď privítame hneď na začiatku na domácej palubovke špičkové české tímy. Nech je to pozvánka pre všetkých. Samozrejme opäť aj na omladený tím mužskej Sporty v Extralige sa tešíme, čaká nás určite zaujímavý púť pod vedením nového kouča Miťa Lukačína. Bol by som nesmierne rád, aby si opäť našlo čoraz viacej fanúšikov a priaznivcov hádzanej na naše zápasy. Dovodov je predsa dosť. Okrem toho doťahujeme v spolupráci so Slovenským zväzom hádzanej detaily zápasu ženskej reprezentácie so Srbkami. Myslím, že to bude aj náročný vstup do sezóny, ale je sa na čo tešiť. Hlohovec je predsa hádzanárske mesto!“, takto vyjadril svoje pocity krátko pred štartom novej sezóny 2019/2020 prezident HC Sporta Hlohovec Patrik Voltmann.
Samozrejme, k slovu sa dostane aj mládež. Dorastenci, dorastenky ale aj žiacke súťaže. V Hlohovci bude mesiac september teda mesiacom v znamení hádzanej. Hlohovec je hádzanárske mesto, na tom sa nič nemení. Práve naopak, žiada sa pridať na význame.


banner-hc-bn


Zápasy žien – MOL liga
1.kolo HC Sporta Hlohovec – HK Sokol Bánovce nad Bebravou sobota 31.08.2019 o 18:00 h
2. kolo HC Sporta Hlohovec – DHC Baník Most streda 11.09. 2019 o 18:00 h
3. kolo HC Sporta Hlohovec – DHC Slavia Praha streda 18.09. 2019 o 19:00 h
4. kolo HC DAC D. Streda – HC Sporta Hlohovec nedeľa 22.09. 2019 o 15:00 h

Zápasy mužov – SHE
1. kolo HKM Šaľa – HC Sporta Hlohovec sobota 31.08. 2019 o 18:00 h
2. kolo HC Sporta Hlohovec –Košice Crows sobota 07.09. 2019 o 18:00 h
3. kolo HK Agro Topoľčany – HC Sporta Hlohovec sobota 14.09. 2019 o 18:00 h
4. kolo HC Sporta Hlohovec – ŠKP Bratislava 21.09. 2019 o 19:00 h
5. kolo MHC Štart N. Zámky – HC Sporta Hlohovec sobota 27.09. 2019 o 19:00

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov