handball club 1951

Ženy Sporty sú už pod taktkovkou novej trénerky Kataríny Mocinecovej

04.11.2019

Ženská Sporta mala začiatok sezóny rozbehnutý poda očakávaní. V prvom kole povinné víťazstvo a povinné body. No potom prišla séria prehier, ktorá trvá dodnes. Boli zápasy, kedy sa sa inak nedalo, ale boli zápasy, kedy Sporta mala na viac ako len na takpovediac polčasové či len polovičné úspechy. Tím stratil charakter či bojovnosť a prichádzali až potupné až zdrvujúce prehry. Hra vôbec nevyzerala dobre a po pravde, koučing v zápasoch bol tiež nepostačujúci. “Snažili sme sa spraviť opatrenia, žiaľ nie všetko vyšlo v tíme, výledky boli skutočne neuspokojivé. Po poslednej domácej prehre, kde nás súper z Veselí nad Moravou doslova deklasoval, napriek tomu sme mali iné očakávanie v tom zápase, sme boli už nútení nájsť iné radikálnejiše riešenie v snahe pomôcť tímu. S výmenou persón na trénerskom poste sa chcem v mene klubu v prvom rade poďakovať Ivanovi Dávidkovi. Myslím, že za tie roky odviedol kus slušnej roboty pri dievčatách, no teraz nás čaká ďalší diel a pomerne dosť práce s novou trénerkou Katarínou Mocinekovou," vyjadril sa prezident klubu Patrik Voltmann k výmene trénera žien.

Začiatok minulého týždňa priniesol teda trénerskú rošádu v Sporte. Vedenie klubu odvolalo Ivana Dávidka, ktorý vytiahol ženy z dna druhej ligy až do MOL-ky. Na jeho miesto zasadne možno pomerne nezáma osoba Katarína Mocineková. Tá napríklad vytiahla český Hodonín tak isto do MOL-ky, no Mocinecová je najviac spätá práve s hádzanárskym Interom Bratislava. Dňom 30. októbra teda preberala oficiálne štafetu na trénerskom poste žien Sporty Hlohovec.


Aká bola Vaša prvá reakcia na ponuku viesť ženský tím HC Sporta Hlohovec?
"Ponuka ma milo prekvapila a určite som to nečakala."

Nastupujete do rozbehnutého rýchliku. Odhodlanie nechýba a pravdepodobne práve preto je ešte väčšie...
"Je to veľká výzva, posnažím sa, aby som tímu čo najviac pomohla a predala im moje skúsenosti."

Preberáte tím, ktorý má v úmysle pobiť sa o lepšie výsledky a rozhodne aj o vyššie priečky ako v súčasnosti. Aké sú Vaše plány v tomto smere?
"Priznám sa, tím skoro vôbec nepoznám, je dosť obnovený. Samozrejme by som chcela, aby sa naša hra postupne zlepšovala a to určite prinesie aj výsledky."

Čaká Vás veľa roboty. Pravdepodobne tím zmení aj charakter… K akej zmene?
"Som trénerka, ktorá preferuje dobrú, agresívnu obranu. Takže s tým začnem pracovať. Následne chcem hrať rýchlu, modernú hádzanú - protiútoky, zdokonalovať 1. a 2. sled."

Každý tréner chce tímu vtlačiť aj vlastnú pečať. Aká bude tá Vaša?
"Dôležité je pre mňa ako pre trénerku, aby dievčatá makali na každom tréningu a na každom zápase, musíme byť jeden tím, ktorý ťahá za jeden povraz a tak vytvoriť perfektnú partiu."

Nielen klub ale aj fanúšikovia sú v očakávní, čo výmena na trénerskom poste prinesie. Aké sú Vaše predstavy?
"Ozivit hru a hrať aj pre prirodzene aj pre oko divaka."

Po Michalovciach - po ťažkej previerke - vstupe a po bojovnnom výkone ale s prehrou vás už doma bude na čakať Hodonín, tím kde Ste pred časom aj pôsobili. Tešíte sa?
"Zápas s Hodonínom bude pre mna určite špecifický. Teším sa a dúfam, že to bude pekný zápas - a to s akým koncom uvidíme po zápase."

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov