handball club 1951

Strata bodov zamrzela, ale hádzaná sa páčila

12.11.2019

V sobotu sa v športovej hale očakával zaujímavý športový večer. Aj ženy aj muži Sporty v dvoch zápasoch hneď po sebe si to rozdali s Hodonínom, resp. s P. Bystricou. A veru bol sa na čo pozerať. Najprv teda ženský tím Sporty pod vedím novej trénerky K. Mocinecovej naskočili do zápasu proti hrateľnému súperovi a domáce baby si robili oprávnen zálusku na bodový zápis. Odhodlanie, bojovnost a podstatne vyššie zápasové nasadenie, ako sme boli doteraz "zvyknuti" dávali tomu jasný signál už od úvodu zápasu. Hlohovčanky sa možno opatrne pustili do súperiek, ale postupne sa dostali až do 5-gólového vedenia. No ani to nestačilo, aby sa priblížili k vytúženým bodom. Súperky sa šnúrou šiestich gólov v jednom slede dostali späť do zápasu a začal sa boj. Niektoré veci domácim hráčkam nevychádzali podľa predstáv, v zápase zahodili niekoľko výborných streleckých príležitostí, dokonca aj päť tutoviek - 5 sedmičiek. No podstatnou zmenou bolo, že tím trénerky Mocinecovej ukázal bojovnosť, odhodlanie a chuť opäť sa pobiť o víťazstvo. Síce krátky čas po trénerskej výmene na strane Sporty nedáva zatiaľ veľa priestoru na zázraky, ale tým, čo boli v sobotu na zápase, sa predstavenie ženskej Sporty a hosľujúceho Hodonína muselo páčiť. Pravdou je, že v závere domáci tím, ktorý sa statočne držal v celom zápase, skutočne siahal na ďalší vytúžený bodový zápis v MOL-ke. Prehra v pomere 31:32 po predvedenom výkone určite zamrzela, ale ten výkon a najmä bojovnosť dávajú signál do budúcna.

Kristína Kissová, HC Sporta Hlohovec: "Je to veľká škoda. Mali sme na to, aby sme uhrali lepší výsledok a získali už konečne ďalšie body. Takáto tesná prehra nás veľmi mrzí."

Ivona Skaličanová: "Náš výkon bol bojovný, dali sme zo seba všetko, no bohužial rozhodlo veľa technických chýb v náš neprospech. Nepremenili sme množstvo vyložených šancí. Myslím si však, že je na čom stavať a s čím pracovať. Dúfam, že to bude už len lepšie."


HC SPORTA HLOHOVEC - HK HODNÍN 31:32 (17:19)
Sporta: M. Bajzová, K. Slamková, I. Skaličanová 5, M. Janková, K. Kisová 5, K. Kašníková, K. Majerská, M. Tulipánová 9, N. Petríková 3, S. Bahelková, M. Luščonová, D. Czuczorová 1, K. Kolečániová 5, S. Demajová 3, V. Sásiková, K. Mocinecová - trénerka, J. Šereš - vedúci tímu
Vylúčenia: 5 - 7
Pok. hody: 11/6 - 2/2
Rozhodovali: Z. Oťapka, R. Zubo / Delegát: M. Jahodka
Diváci: 100

webbanner-neseddoma

Tak isto aj muži naskočili do svojho zápasu s očakávaním, koniec koncov v sobotu večer to bol zápasový ťahák 9. kola Slovnaft handball Extraligy. Veď išlo o súboj štvrtého tímu s tretím. Navyše Považania majú vždy smelé plány a tak to nebude inak ani tento rok - a nebolo tomu inak ani v zápase. Už prvé minúty duelu nasvedčovali, že ani domáca omladina okolo kouča M. Lukáčína nepredá svoju kožu lacno. A bolo sa na čo pozerať. Z oboch strán rýchla hádzaná a to všetko so slušnými parametrami, čo k takej hádzanej patrí.Hostia z P. Bystrice neustále hrýzli a takmer počas celého zápasu viedli - síce väčšinou tak o jeden dva góly. Polčasový rezultát bol teda v prospech P. Bystrice, ktorá vyhrala prvé dejstvo 13:15. Druhé dejstvo sľubovalo teda zaujímavú zápletku. Tak aj bolo. Rýchla hádzaná, bojovnosť na oboch stranách, ale len možno malé rozdiely: Považania ako skúsenejší tím a v zápase aj ako šťastnejší tím no naproti tomu mladý, húževnatý a dravý tím, ktorého zdobí bojovnosť, tímový duch pod taktovkou hádzanárskeho fanatika Michala Miťa Lukačína, ktorý na lavičke vždy bojuje so svojím tímom.
Tak ako ženám tak aj mužom ušli body zo zápasu pomedzi prsty a navyše tak isto v závere. Zaiste, bič plieska na konci. Tento raz šťastím plesol pre český hodonín a pre  P. Bystricu. V sobotu  brali body teda nie lepšie tímy ale šťastnejšie...

Lukáš Gálik, HC Sporta Hlohovec: "Hrali sme proti veľmi skúsenemu súperovi, celý zápas sme s nimi držali krok. Dodržiavali sme pokyny, ktoré sme si povedali ešte pred zápasom. Škoda, že sme v závere nevyužili 2-3 čisté šance, ktoré naopak súper využil a trestal. To nás stálo lepší výsledok, na ktorý sme určite mali."

Michal Lukačín, tréner mužov HC Sporta Hlohovec: "Chlapci odohrali skutočne dobrý, bojovný zápas. Chýbalo len málo na zisk bodu. Chceme sa naďalej prezentovať takýmito výkonmi a verím, že prídu aj výhry."


HC SPORTA HLOHOVEC - MŠK P. Bystrica 26:27 (13:15)
Sporta: V. Cvíčela 3, L. Péchy 4, M. Holdoš 7, L. Rakús 3, A. Kubrovič, T. Ševčík, J. Lutovský, M. Paloncy, M. Macek 1, A. Antala 6, M. Jankovič, L. Ľuba, M. Kosák, L. Gálik, M. Hajko 2, P. Pauk, M. Lukačín - tréner, M. Voltmann - vedúci tímu
Vylúčenia: 0 - 5
Pok. hody: 1/1 - 2/2
Rozhodovali: Z. Klus, B. Cipov / Delegát: M. Jahodka
Diváci: 200


Výsledky z týchto zápasov určite zamrzia, pretože v oboch prípadoch si Hlohovec zaslúžil aspoň po bodíku. No čo je podstatnejšie nateraz, že ženám sa vracia chuť dokázať viac, ako sme doteraz videli: odhodlanie a bojovnosť. Muži - teda mladé pušky robia radosť, ktorú tento šport dokáže priniesť. Celé to dáva zmysel a ostáva veriť, že čoskoro príde vytúžené ovocie - a bude chutnejšie.

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov