handball club 1951

Na slovíčko s Adamom Antalom

04.02.2021

Na slovíčko, tak znie tématický priestor, kde vám postupne s pravidelnou dávkou predstavíme osobnosť mužského alebo aj ženského tímu hádzanárskej Sporty. Postupom času sa pridajú aj ďalšie športové lastovčky klubu. V pilotnej časti si ako prvý “zahrá” hlavnú rolu ešte len 19-ročný pivot, odchovanec domácej SPORTAcademy Hlohovec Adam Antala. Tento v dave nenápadný - no na palubovke nepriehliadnuteľný chalan už aj počas minulej sezóny veľmi zaujal na palubovkách doma ale aj u súperov. Dokázal svojím talentom, šikovnosťou a skutočne dobrou streľbou z pivota prebojovať sa - vlastne prestrielať až do A tímu a povedzme si to, že je už aj jeho pevnou súčasťou. A dajme tomu šancu, že si počkáme a jeho veľké chvíle ešte prídu a potešia aj Hlohovčanov a bude prínosom aj pre klubovú hádzanú. Takže Adam, na slovíčko!
AA


Aké boli tvoje začiatky s hádzanou Adam?
"S hádzanou som začal ešte vtedy, keď klub niesol názov MŠK Hlohovec. Vedy som bol tretiak na základnej škole. Starší brat hrával vtedy o vyššiu kategóriu, tak som to skúsil a vyšlo to.”

Pri prestavbe kádra mužov si sa ukázal ako talentovaný pivot a nakoniec si dostal šancu v A - tíme, ako toto svoje pôsobenie hodnotíš?
"Pôsobenie v A - tíme beriem tak, že sú to cenné skúsenosti. Mám po boku skusených pivotov, ako je Tomáš "Jerry" Mažár a Marek Páleš, od ktorých sa môžem stále veľa naučiť.”

Pre niekoho možno záludná otázka, ale aký je tvoj sen v hádzanárskom živote?
"Ako každý hádzanár mám sen hrať v nejakom špičkovom tíme. Ale to je ešte dosť ďaleko.”

Na záver, najbližšie v Niké Handball Extralige vás čaká už v sobotu doma duel s Modrou. Nebude to veru ľahký zápas, ako prebieha príprava?
"Začali sme sa na nich pripravovať už od začiatku týždňa. Skúšame sa vyvarovať chybám, ktoré sme spravili v zápase u nich doma. Očakávame, ale sľubný výsledok a do zápasu sa na to budeme snažiť poriadne pripraviť!"

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov