handball club 1951

Na slovíčko s Patrikom Paukom

11.02.2021

Mnohí si ziste spomínate na nedávno zverejnenú spomienku (foto) na sociálnej sieti klubu, kde ešte ako mladučký žiačik Paťo Pauk naskakuje do šance, z ktorej veríme, že padol aj gól. Vtedy sa písal rok 2012 a je to šťastím pre klub, no zároveň je to celkom výborný príklad pre ďalších, že tento mladý chalan stále háji farby svojoho klubu z Fraštáku. Možno si niekto nevie zodpovedať otázku, prečo teraz takto v éteri dostávajú prednosť tí najmladšími hráči a nie tí najskúsenejší? Odpoveď je jednoduchá. Mladí hráči sú budúcnosť klubu a tak isto môžu byť tým správnym príkladom pre ostatné - najmladšie hádzanárske nádeje. Takto majú možnosť poodkryť niečo zo svojich hádzanárskych začiatkov ale aj možnosť nahliadnuť na to, či a o čom snívajú svoj hádzanársky sen. So štvrtkom (11.2.) prichádza ďalší dielik z témy Na slovíčko, kde sa predstaví ľavé krídlo A-tímu HC Sporta Hlohovec Patrik Pauk. Prinajmenšom, ostáva veriť, že chalanovi to ešte dlho vydrží a bude aj on raz ťahúňom hádzanárskeho Hlohovca.
Pauk


Na začiatok by si si Paťo mohol spomenúť tvoje začiatky.
"S hádzanou som začal, keď som mal 8 rokov. Na prvý tréning ma zavolal kamarát Lukáš Ľuba, s ktorým som si prešiel cez všetky mládežnické kategórie a sme spoluhráči dodnes. Hádzaná ma zaujala preto, že má v Hlohovci dlhoročnú tradíciu a je najpopulárnejším športom v meste."

S tebou sa už dlhé roky spája tvoje číslo 98. Má pre teba špeciálny význam, alebo si ho dostal náhodou?
"Číslo 98 som si vybral ešte v kategorií mladších žiakov (asi pred 9 rokmi), pretože sa mi páčilo. Verím, že ma bude sprevádzať aj naďalej a bude pre mňa šťastným číslom. Veľmi nerád by som nosil na drese iné číslo."

V A - tíme hráš už druhý rok ako Adam Antala. Prechod od dorastencov do najvyššej kategórie je isto náročný. Ako si to zvládol?
"Áno, v mužskom tíme Hlohovca pôsobím už druhý rok. Zbieram tu veľmi cenné skúsenosti a učím sa od skúsenejších hráčov. Prechod z dorasteneckej kategórie do mužskej je naročný. Je to však výzva, ktorú som s radosťou a odhodlaním prijal."

Posledná a zároveň tradičná otázka, čo nesmie chýbať - aký máš svoj vysnívaný klub?
"Zatiaľ nemám žiadny konkrétny vysnívaný klub, ale rád by som si skúsil pôsobenie v zahraničí."

SUK_8633 pauk

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov