handball club 1951

V Nových Zámkoch bez bodového zápisu

14.02.2021


V sobotu (13.2.) sa pokračovalo opäť ďalšou porciou zápasov v 14. kole Niké Handball Extraligy a Hlohovec mal tiež želiezko v ohni. Po víťazstve doma nad Modrou spred týždňa sa dalo očakávať, že pre mažárovcov to na horúcej pôde bude ťažký no dôležitý duel. No pri troche šťastia by bodík potešil aj fanúšika doma v Hlohovci. Žiaľ, v Nových Zámkoch sa ťahalo za kratší koniec.
Sporta celkom dobre vstúpila do zápasu, keď v 12. minúte mala vytvorený celkom dobrý trojgólový náskok v pomere 4:7. No domáci tím ho pomerne rýchlo zmazal a do polčasovej prestávky otočil s najtesnejším rozdielom 15:14. Od úvodného hvizdu v druhom dejstve boli o krok vpred stále domáci. Držali Sportu na rozdiel 1 - 2 gólov a to až do 50. minúty. To už ale vyznelo pre hostí veľmi zle, keďže prehrávali o sedem gólov 27:20. Napriek snahe mažárovci sa už nedokázali toľko nadýchnuť, aby zvrátili hrozivý stav, navyše nakopili množstvo chýb. V poslednej desaťminútovke Novozámčania kontrolovali hru a aj výsledok. Zápas dotiahli do zdarného konca a Sportu pokorili 33:28.
V prvom dejstve to vyzeralo nádejne. No nakopenými a zbytočnými (technickými) chybami až (13), ktoré súper trestal, sa obrali o podstatne lepší výsledok. Zamrzeli najmä tie, ktoré spravili ku koncu zápasu. Okrem toho, pod výsledok sa podpísali i nepremenené sedmičky či náskoky z krídiel.
Nové Zámky sa týmto víťazstvom posunuli vyššie a preskočili aj Hlohovec, ktorý je priebežne na 8. priečke Niké Handball Extraligy.

Najbližší zápas:
21.2. 2021 (15. kolo) o 16:00h HC Sporta Hlohovec - Tatran Prešov



MHC Štart Nové Zámky - HC Sporta Hlohovec 33:28 (15:14)
Sporta: J. Bruatka 10/2, M. Holdoš 1, L. Rakús 6, T. Ševčík, J. Lutovský, M. Paloncy, M. Macek, A. Antala, T. Mažár 7, M. Páleš, D. Šatura, M. Jankovič, L. Ľuba, M. Baran, L. Gálik, Patrik Pauk; S. Mažár - tréner, M. Voltmann - vedúci tímu
Štart: M. Pavlovič, M. Kocák 1, P. Illés 1, T. Dévai 6, P. Molnár 3, G. Vadkerti 4, B. Papp 3, T. Straňovský, A. Varéb 1, M. Kucsera 4/1, A. Salgó, J. Juhás, T. Šuba, M. Meluš, M. Jaššo, M. Tilandy 10; P. Sporni - tréner, F. Beck - vedúci tímu
Vylúčenia:3 - 4
Pok. hody: 1/1/ - 4/2
Rozhodovali: M. Rudinksý, J. Ondogrecula - delegát: M. Jahodka



Povedali o zápase po zápase

Lukáš Gálik (HC Sporta Hlohovec): “Prvý polčas bol vyrovnaný, doťahovali sme sa so súperom o každý gól. No v druhom polčase sme vydržali len jeho polovicu, potom nás Nové Zámky rozbehali na protiútoky, ktoré sme nedokázali zachytávať. Tento úsek zápasu rozhodol a na konci si už súper náskok postrážil."

Patrik Pauk (HC Sporta Hlohovec): “V prvom polčase sme so súperom zvládali držať krok, ale celkovo v zápase sme doplatili najmä na rýchle protiútoky zo strany domáceho tímu. Z nich sme inkasovali lacné góly. S výsledkom zápasu a tiež s predvedeným výkonom určite nie sme spokojní."

Lukáš Rakús (HC Sporta Hlohovec): “Z môjho pohľadu zápas nebol z našej strany veľmi vydarený. Napriek polčasovému stavu 15:14 náš výkon nebol dobrý. Chodiaca alebo pešia hádzaná... Do budúcna budeme musieť hrať kolektívnejšie, rýchlejšie a využiť potenciál celého mladého družstva."

MIchal Holdoš (HC Sporta Hlohovec): "Zápas bol vyrovnaný, no bohužiaľ sme stále museli doťahovať na domácich. Ku koncu zápasu dnám ochádzali sily, čo veľmi dobre využil domáci tím. Síce sme bojovali až do konca, ale ako som už povedal, sily nám na to nestačili."

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov