handball club 1951

Na slovíčko s Matúšom Marečkom

25.02.2021

Ďalší štvrtok a ďalší mladík od “mažárovcov” na tému “na slovíčko”. Postupne tak trošku predstavíme klubových odchovancov, ktorí už postupne "brúsia” na tréningoch i na zápasoch za mužov, no neprezradíme úplne všetko. Túto partičku chalanov zdobí aj to, že mnohé ich spája aj z kategórie staršieho dorastu. No tí majú svoju súťaž pre nepriaznivú situáciu s covid-19 žiaľ pozastavenú. Predtým pár otázkami boli “oholení" Paťo Pauk, Adam Antala a Lukáš Gálik. Teraz dostal priestor ďalší mladík na holenie Matúš Mareček. Svojím herným prejavom je ešte tále nenápadný, no často však prekvapí svojou strelou. Svoje skúsenosti u mužov stále len zbiera a učí sa pri harcovníkoch, ako je Michal Holdoš či Tomáš Mažár. Ale ak na palubovke počas zápasov A-tímu v drese Sporty zahliadnente štíhlu figúru s kučermi a desinkou na hrbte, vedzte, že je to on - Matúš. Nech sa páči, dnes na slovíčko ďalší mládenec od “mažárovcov”.

Marečk

Aké boli tvoje začiatky v hádzanej a prečo práve hádzaná bol ten šport, ktorý u teba zvíťazil?
"Moje začiatky boli, keď som ešte navštevoval 2. ZŠ v Hlohovci, kde prišiel klub urobiť nábor detí na hádzanú. Hádzaná ma zaujala natoľko, že som pri nej ostal."

V Hlohovci si od malička, prešiel všetky kategórie ako niektorí tvoji súputnícii, ale ktorá kategória bola pre teba tá najvynímočnejšia a prečo?
“Myslím si, že každá kategória bola niečim iná, ale za výnimočnejšiu by som považoval tú súčasnú - mužskú kategóriu, pretože tam pôsobím pod vedením kouča, ktorý ma trénoval už v mladších kategóriách. A takto je to celkom zaujímave pre mňa”.

Skús zhodnotiť svoje doterajšie pôsobenie v “áčku".
“V A-tíme zbieram momentálne skúsenosti. Trénujem so skúsenými hráčmi, od ktorých sa veľa učím."

Tradičná otázka, aký je tvoj vysnívaný klub a kde vidíš svoju budúcnosť?
"Priamo vysnívaný klub nemám, ale rád by som pôsobil niekde za hranicami. Kde sa vidím v budúcnosti? Hmm… To teraz povedať neviem, lebo v živote sa môže stať čokoľvek…"

IMG_6021

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov