handball club 1951

Na slovíčko s Jakubom Lutovským

04.03.2021

Predstavovaie mladíkov z klubovej liahne má ďalšie pokračovanie. Tentoraz je to chalan, ktorý už ako žiak vinikal na spojkovom rade, prešiel si mládežníckymi kategóriami a dnes je už súčasťou mužskej Sporty. Tak isto ako Paťo Pauk, Adam Antala či Matúš Mareček. Taktiež už v kategórii mladších žakov ho viedol jeho súčasný tréner Samuel Mažár. A to stojí tiež za zmienku. No síce v súčasnosti zatiaľ veľa priestoru na palubovke nedostal, ale to sa časom môže zmeniť. Liga sa nekončí a Jakub Lutovský má kariéru ešte stále len pred sebou.

lutovsky
Jakub, patríš do partie odchovancov Hlohovca, ktorí si prešli všetkými kategóriami. Povedz nám aj ty, prečo práve hádzaná?
"Keď som chodil ešte do škôlky, čo je neďaleko športovej haly alebo futbalového ihriska, tak často k nám chodili tréneri, aby sme už v tak malom veku začali aktívne športovať. Doma som to teda povedal a začalo nejaké to rodičovské doťahovanie, lebo otec inklinoval viac k futbalu a mama viac k hádzanej. Dohodli sa, že ma nechajú si vybrať, keď začnem chodiť do školy. Zhodou okolností mama je kamarátka s trénerkou R.Jančárovou, a teda preto hádzaná dostala v tom porovnávaní prvenstvo. No a na futbal som sa už nedostal. Na hádzanej som zapadol do super partie. Čiastočne ma to vychovalo ako človeka, za čo patrí poďakovanie všetkým trénerom, ktorí mi odovzdali len to najlepšie."

Je radosť vidieť svojich odchovancov v tíme mužov, ale čo to pre teba znamenalo keď si dostal pozvánku do A - tímu?
"Pozvánku do “A” som prijal už minulý rok. Zobral som to s veľkým rešpektom. Zažil som hlohoveckú hádzanú v najlepších rokoch a ako žiak som viedol na nástup v pohári EHF za ruku hráčov ako Cyrila Dumoulina alebo Fabiana Wiedeho. Všetkých tých hráčov sme vtedy videli iba v telke a zrazu sme stáli vedľa nich. Preto ten rešpekt, no niekedy mi to zväzuje príliš ruky. Dúfam, že skúsenosťami a časom stráveným v A-tíme tam naberiem hráčsku pohodu."

SUK_1395 lutovsky

Skús nám zhodnotiť svoje doterajšie pôsobenie u mužov.
"Doterajšie pôsobenie beriem zatiaľ s nadhľadom. Veľa som zatiaľ neodohral, ale ďakujem chalanom za každú odovzdanú skúsenosť a trénerom za každú možnosť na hracej ploche."

Musíme sa spýtať aj na tvoje plány do budúcnosti v hádzanej a zaujíma nás aj tvoj vysnívaný klub.
“Uvidíme, kam ma život kopne. No ako odchovanec by som chcel do Hlohovca opäť priniesť tú “veľkú hádzanú”. Keď sa podarí kľudne aj nejakú významnejšiu trofej. Klub a aj mesto si to zaslúžia, za to čo mi v živote dali."

lutovsky1

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov