handball club 1951

Na slovíčko s Lukášom Ľubom

11.03.2021

Posledná éra je toho dôkazom, že v Hlohovci sa v bránke vždy našla kvalita. Či to bol D. Olejár, M. Žernovič, J. Kašťák alebo aj M. Konečný či L. Gálik. Ďalším do tohto radu patrí mladík, odchovanec Sporty Lukáš Ľuba. Nie raz podržal tím, keď bolo treba - ajv doraste aj u mužov. Veď už v mládežníckych kategóriách dával o sebe vedieť. Koniec koncov vtedy mal pred sebou jeden zo svojich vzorov. Tá 67-mička na drese ho sprevádza ešte aj v súčasnosti. Mimochodom, je to s nadsázkou povedané, ale jedným z predpokladov, aby bol dobrým brankárom, bol fakt, že dodnes sa mu nechce behať.Tento mládenec by ale ešte pár rokov mohol držať vlajku doma v Hlohovci, kým sa vyberie do sveta za hádzanou. Teraz však malá porcia otázok pre Lukáša Ľubu v téme na slovíčko.

LUBA1_1
Máme peknú zostavu odchovancov Hlohovca, ktorí tu hrajú od malička. Ako si sa Lukáš dostal k hádzanej a čo ťa presvedčilo o tom, že z teba bude brankár?
"K hádzanej som sa dostal, ešte keď som chodil na základnú školu. Spolužiačka ma zavolala na tréning. Býval som v bráne, už keď sme vonku hrávali futbal. No a keďže sa mi nechce behať, prischol mi post brankára aj v hádzanej.”

Ešte pred samotným vstupom do mužského "áčka" si absolvoval kvalitný brankársky kemp v Kieli. Kam ťa to posunulo?
"Skôr mi to dalo, ako by ma to niekam posunulo. Bola to veľmi dobrá skúsenosť. Zážitok bol vidieť už len to, ako trénuje aktuálne najlepší tím na svete, ale veľkým zážitkom bolo aj stretnutie s hráčmi tímu. Skúsil som si tréning treťoligoveho tímu. Ale najviac mi utkvel v pamäti samotný zápas Kielu a atmosféra v hale. To bola pecka."
LUBA5
Už máš ten najaký rôčik odkrútený v A - tíme. Zhodnoť nám svoje doterajšie pôsobenie.
"V “áčku" som rád za každú príležitosť, ktorú dostanem a za každú skúsenosť, ktorú môžem nabrať."

Hlohovec nemal nikdy núdzu o kvalitu v bráne, mnoho brankárov buď chytávalo alebo chytá v zahraničí. Aký cieľ máš v tomto smere?
"Taký malý sen je pokračovať tak isto ako dvaja bývalí brankári M. Žernovic a M. Konečný. A ten veľký sen je asi ako každého hádzanára - Bundesliga."

LUBA4

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov