handball club 1951

Odišiel náš kamarát

20.03.2021

Bol všade, kde sa niečo šuchlo. Mal nos na veci vážne, rozoznal ich od klebiet, srandičiek. Hovorieval, že na všetko treba chladnú hlavu, lebo najhroznejšia je smrť z preľaknutia. Bol taká klasika, stará novinárska škola. Hlohovecký okres poznala jeho červená renoltka poslepiačky.


Argumentoval takto: „Že sa nedá po tomto mrňavom okrese spraviť za mesiac aj dvetisíc kilometrov? No, dá. A to ešte polovicu vecí nestíham.“ Zabíjačky, fašiangy, hody, výstavy, zbery, odbery, nábory, výbery, výbory, spomienky, prehliadky, obhliadky, to boli dôležité slová z jeho novinárskeho zápisníka. Skladal ich do tém, ktorými priamo skenoval ľudí. Mal úžasné kontakty, poznal každého. Vždy bol krok vpredu a vždy mal kľúče od miešačky.


Tento pán robil svoju záľubu na plný plyn. Pre neho bolo rovnako dôležité, že v najmenších Tekolďanoch pribudol nový človiečik alebo, že na madunickom poli lejak doráňal kilá jahôd. Keď bol „starý dobrý Rolino Ozvald“ v teréne, fraštacký región nemohol byť podvýživený informáciami.


Miloval tento novinársky džavot, byť medzi ľuďmi, v teréne a nasávať čerstvý medialuft. Držal ho v kondícii a všetky boľačky dostali stopku. Úplne najviac doma sa cítil v športe. Mal ho v malíčku. „Keď sa okolo športu motáte v regióne päťdesiat rokov, tak sa preboha na vás musí niečo nalepiť“. Na neho sa stále lepili hlavne Kľačany, Bojničky, Dvorníky, Leopoldov, Hlohovec, Červeník, Madunice a iné destinácie a všetky možné bežecké masovky. On ich vymýšľal, organizoval, sledoval, moderoval, písal on nich, tešil sa z nich.
Bol aj hádzanársky srdciar. Sporta ženská, Sporta mužská, Sporta mládežnícka? Pôsobil ako chodiaci kalendár, a bol jeden z najpoctivejších fanúšikov. Nezmenil fazónu, farbu dresu, aj keď to už tak famózne nešlo, aj keď sa už nehralo o majstra sveta. „Tí chalani ma vrátili o tridsať rokov dozadu, tu vedľa, na štadión Odevy. Bóže, to bolo vtedy slávy. Je to také dežavú a zas mám tridsať rokov na čo spomínať,“ porovnal nedávne európske smelé kroky mužskej Sporty so ženskou československou majstrovskou Odevou spred polstoročia.

Ten starý dobrý novinár Rolino Ozvald z Mestečka odišiel.
Minulý rok v júli oslávil osemdesiat. So synom, menovcom, vtedy čerstvým päťdesiatnikom chcel spolu osláviť jubileá. Veľmi to chcel stihnúť Lenže korona oslavám nepraje. Statočne ako lev - lebo bol lev - bojoval takmer dva roky s inou hnusobou. Zákernou hnusobou. Odišiel tíško a na rozlúčkovom parte si nechal napísať aj toto:

"Lúčim sa s vami, priatelia moji,
bolo mi cťou, ale už niet síl.
Dobre sa tu majte a v dobrom spomínajte.
Bol som tu rád."

Vedenie Sporty Hlohovec oznamuje, že 18. marca opustil tento svet náš veľký fanúšik, srdciar, novinár, kamarát, kolega a hlavne skvelý človek Roland Osvald starší. Rozlúčime sa s ním v v utorok 23.3. 2021 o 15 h na cintoríne v Leopoldove.
Bude nám chýbať jeho pohľad,humor, úsmev, nadhľad.
Bude nám chýbať.

Česť tvojej pamiatke.

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov