handball club 1951

Mažár pred Ligovým pohárom: Každý kolektívny úspech závisí od partie, ktorá na ihrisku odovzdá poctivý, bojovný výkon

09.04.2021

Sporta vstupuje do ďalšej fázy Niké Handball Extraligy. Pred prvým duelom Ligového pohára sedmičku otázok dostal kouč Sporty Samuel Mažár. Nakrátko reflektoval ukončenú základnú časť extraligy a zároveň priblížil aktuálne tímové ciele.
Samozrejme, nielen jeho mrzia niektoré zápasy zo základnej časti - najmä tie, v ktorých úplne prepadol jeho tím. No pred nimi je ďalšia časť súťaže - Lligový pohár a mažárovci v nej chcú uspieť. Dôležité budú zápasy najmä doma a každého jedného súpera chcú potrápiť.


V krátkosti, ako hodnotíte celú základnú časť Niké Handball Extraligy? Boli v nej prekvapivé výsledky - plusy, mínusy (celej súťaže)?
"V prvom rade musím povedať, že som veľmi rád, že napriek situácii, aká ponovala - panuje, sa nám podarilo odohrať základnú časť aj keď bez divákov a za sprísnených podmienok ale predsa. Určite boli aj prekvapivé výsledky. Mňa milo prekvapila Šaľa a ak mám pravdu povedať, od nováčika z Košíc som čakal trochu viac. Možno práve v play-off ukážu svoju silu. Čo sa týka najväčšieho mínusu súťaže, tak určite je to to, že sa hralo bez divákov - jednoznačne."

Ako hodnotíte účinkovanie svojho tímu v základnej časti? Naplnili sa predstavy a ciele spred sezóny?
"My sme si pred sezónou dali cieľ zlepšovať sa od zápasu k zápasu. Ak to mám zhodnotiť aspoň trošku podrobnejšie, tak boli zápasy, ktoré nám perfektne vyšli. Boli zas ale aj také, kde som bol sklamaný a prepadli sme. Samozrejme ovplyvnila nás aj pandémia a to hlavne v zimnej príprave, kde sme nemali čas dobiť baterky, tak ako sme chceli práve pre opakované karantény nášho tímu. Myslím si ale, že tento káder mal v základnej časti na viac a že ešte o jednu - dve priečky sme mohli byť vyššie."

V poslednom domácom zápase základnej časti proti ŠKP Bratiaslava ste utŕžili vysokú prehru. No v sobotu hráte opäť na palubovke proti ŠKP. Budete sa snažiť reputáciu napraviť - s čím pôjdete do zápasu?
"Ten zápas nám absolútne nevyšiel v ničom. Spätne rozoberať to do podrobnosti nebudem, ale prístup a výkon, aký sme predviedli nebol v poriadku. Samozrejme chceme im to v Bratislave vrátiť a keď sa vyvarujeme tých chýb, ktoré sme urobili doma, môže sa nám to podariť. Už sme tam v sezóne odohrali veľmi dobrý prvý polčas len sme to nedotiahli do víťazného konca. Bola z toho nakoniec dramatická zápletka a napokon remíza."

V bojoch o Ligový pohár vás čaká šestica zápasov a v nich starí dobrí známi doma - vonku: ŠKP Bratislava, HKM Šaľa, Štart N. Zámky. Aké sú vyhliadky a ciele pre túto časť súťaže?
"Ja by som bol rád, keby naše výkony nemali veľké výkyvy. Z pohľadu bodov budem rád za každý jeden a hlavne z paluboviek u súperov, pretože doma by sme strácať body nemali. Určite máme na to, aby sme všetky 3 tímy potrápili a nejaké body im zobrali."

Po zhodnotení základnej časti a výsledkoch s niektorými tímami sa bude niečo meniť v príprave či v hernom systéme?
“Predpokladajme, že nejaké veci zmeníme, ktoré nám v zápasoch nevyšli a skúsime súpera zaskočiť. Či sa nám to podarí, uvidíme."

Prirodzene, budete chcieť dosiahnúť lepšie výsledky najmä doma. Od čoho bude závisieť úspech podľa vás?
"Každý kolektívny úspech závisí od partie, ktorá na ihrisku odovzdá poctivý, bojovný výkon. K tomu patrí aj šťastie a momentálna forma a ja verím, že sa mi podarí chalanov pripraviť, tak že pôjdu do každého zápasu naplno. Inak to na úspech nemôže stačiť."

IMG_6116


Začínajú sa aj boje play-off. V štvorici účastníkov sú dva tímy z Košíc. Trúfnete si predpokladať, ako sa vyvinú zápasy play-off? Prípadne aká bude finálová dvojica? Favoritmi v oboch dvojiciach sú Prešovčania a Považskobystričania (asi).
"Tak myslím si, že celkový favorit na titul Tatran Prešov by nemal mať väčšie problémy a mal by postúpiť do finále v najkratšom možnom čase. Ten druhý semifinálový boj bude určite záujimavejši, ale keďže som v Považskej Bystrici prežil najkrajšie hádzanárske roky, držím jej palce a prajem postup do finále. Nebudú to mať určite jednoduché a navyše Košice Crows - sú pre mňa milé prekvapenie extraligy - im nedajú nič zadarmo a jeden zápas určite vyhrajú."

Najbližšie zápasy: sobota 10.04. 2021

18:00 h Tatran Prešov - HK Košice

18:00 h MŠK P. Bystrica - Košice Crows

18:00 h  ŠKP Bratislava - HC Sporta Hlohovec

18:00 h MHC Štart N. Zámky - HKM Šaľa

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov