handball club 1951

Sporta pred novou sezónu takmer s kompletným kádrom

23.06.2021

Kluby Niké Handball Extraligy čaká práve dnes (23.06.) spoločná porada, kde sa dozvedia novinky a podmienky súťaže v nadchádzajúcej sezóne. Tá predošlá sezóna - na rovinu povedané - bola priveľmi poznačená, a život jej komplikovali covid, karantény, obmedzenia, testovania, sprísnený tréningový, resp. zápasový režim a protipandemické opatrenia. Z pohľadu Hlohovca to bola sezóna, v ktorej sa omladený tím s novým trénerom skôr pripravoval na budúcnosť. Tým pádom výsledky a umiestnenie takpovediac išli stranou. Dôležitejšie bolo tím pripraviť na ďalšie sezóny a pokúsiť sa o výraznejší úspech  na rozdiel od posledných troch - štyroch sezón v extralige. Zdá sa, že by to teraz mohlo byť lepšie. Mažárovci postupne ohlásili už príchod štyroch zaujímavých mien. Z toho tri sú veľmi dobre známe pre Sportu a Hohovec.

Absolútnym nováčikom v tíme kouča Sama Mažára bude bývalý šalianksy hráč zo spojkového radu a tvorca hry Mykola Melnyk. Ďalšie dva pomerne slušné návraty klub ohlásil len nedávno. Vracia sa kanonier, krídelník  Lukáš Péchy a do obrany matador Peter Dudáš. Navrátilcom je aj Gabriel Papp, ktorý má vystužiť obranné rady. Samozrejmosťou je ďalej zapracovať do tímu odchovancov z radov dorastencov, ako Jakub Lutovský, bratia Jakub a Adam Antalovci, Matúš Mareček, Marcel Baran, Patrik Pauk či Ivan Slovák. 

Ostávajú ešte dva otázniky

Napriek tomu, že klub má už dohodnutých hráčov (uzatvorené zmluvy) na sezónu a v podstate takmer celý tím je vyskladaný, pričom má  všetky posty obsadené, ostáva ešte jeden - dva otázniky na vyriešenie. Nie je to vec, kde by klub tlačila topánka, no bolo by to opäť posilnenie tímu. Vyriešenie tohoto rébusu sa očakáva do záveru tohto týždňa.

V skratke povedané: vyzerá to tak, že tento tím je na začiatku ďalšej etapy a je prirodzené, že už teraz má očakávania. “Chceme sa v lete na novú sezónu dobre pripraviť. Ja osobne sa teším na chalanov a dúfam, že sa nám podarí spraviť výbornú partiu - tímového ducha. Určite budeme chcieť robiť radosť našou hrou tým ľuďom, ktorí nás prídu povzbudiť. Mojím prianím je, aby mohli ľudia chodiť na šport a tešiť sa z neho,” takto ešte v “dovolenkovom” móde priblížil svoj pohľad tréner hlohovskej Sporty.

 Klubový prezident Sporty Patrik Voltman k tomu pridáva svoj pohľad: „Som rád, že veľkú väčšinu družstva mužov, tvoria vlastní odchovanci. To, že máme v doraste kvalitu, chalani jasne ukázali v reštarte dorasteneckej sezóny, v ktorej nenašli premožiteľa. Chalani, ktorí prichádzajú, resp. sa vracajú k nám naspäť, budú posilami nie len na ihrisku, ale aj v šatni a zároveň budú veľkými vzormi pre našu mládež. Pevne dúfam, že nová sezóna už bude bez výrazných obmedzení a hlavne s divákmi. Pre mňa osobne je hranie zápasov bez divákov zlým riešením.“

Zmeny v súťaži

Ako už bolo avizované zo strany zväzu, NHE čakajú od novej sezóny aj zmeny. Tou najväčšou je zmena počtu účastníkov na 12 tímov a pozmení sa aj model súťaže, kde hrací systémy by mal byť v základnej časti dvojkolový (doma - vonku) - každý s každým. Nadstavba by mala byť rozdelená na dve skupiny (A: 1. - 8. miesto / B: 9. - 12. miesto). Zmeny by sa mali dotknúť zápasov o finále či o 3. miesto, resp. bojov o záchranu. Družstvá na 11. a 12. mieste po skončení nadstavbovej časti  priamo zostupujú z NHE do 1. ligy a družstvo na 10. mieste po nadstavbovej časti zohrá baráž s 1. družstvom z 1. ligy mužov pohárovým systémom doma-vonku nasledovne: (1. z 1. ligy – 10. z extraligy, odveta: 10. z extraligy – 1. z 1. ligy). Všetko sa definitívne rozuzlí a jasnejšie bude po porade klubov Niké Handball Extraligy.

 

Aby sa nezabudlo na očakávania fanúšikov

K tomu všetkému - aj keď extraliga  je ešte len vo fáze príprav - netreba zabúdať na korenie zápasov - na divákov a fanúšikov. Hlohovský fanúšik už teraz netrpezlivo očakáva, že sa bude môcť vrátiť na tribúny, bez akýchkoľvek obmedzení či prekážok, tak ako tomu bolo pred pandémiou. Uvidíme preto aj na tejto úrovni, čo prinesie príprava a prvé merania síl (aj keď len v prípravných zápasoch). Tú Mažárova družina odpáli 14. júla. Predovšetkým to bude v domácich podmienkach a v pláne je aj krátke sústredenie v Čechách.

 

Aktuálna zostava HC Sporta Hlohovec (2021/2022)

Brankári: L. Gálik, L. Ľuba, D. Šatura

pivoti: P. Dudáš, G. Papp, A. Antala

Spojky: M. Jankovič, M. Melnyk, V. Cvíčela, L. Rakús, M. Holdoš, M. Mareček, J. Lutovský, J. Antala

Krídla: L. Péchy, M. Baran, T. Ševčík, P. Pauk, M. Paloncy, M. Macek, M. Jankovič,

Tréner - S. Mažár, vedúci tímu - M. Voltmann, fyzioterapeut - M. Skokan

 

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov