handball club 1951

Mladé pušky v pohári takmer prekvapili, no rozhodne potešili

12.11.2021

Pred zápasom si nikto netrúfol povedať, ako by to mohlo dopadnúť v osemfinálovom súboji Slovenského pohára mužov medzi HK Kúpele Bojnice a HC Sporta Hlohovec. Pravdou je, že mažárovci cestovali na tento zápas v poriadne oklieštenej zostave. Veď chýbali, strelci L. Rakús, L. Péchy, M. Holdoš, gólman L. Gálik či dirigent obrany P. Dudáš s G. Pappom, chýbal aj mozog hry M. Melnyk. Veru aj jeho góly by za daných okolností Sportu posunuli ďalej.
Zaiste, je už po zápase a nikoho nezaujíma keby bolo keby… Ale..mladé pušky Hlohovca, ktoré naskočili do zápasu skutočne bojovali o výsledok do poslednej sekundy. Ale pekne po poriadku. Ak si niekto myslel, že Sporta bude sypať góly v zápase vo veľkom štýle, tak je na veľkom omyle. Prvý gol vsietili až v 4. minúte. za stavu 2:0 a to sa už domáci nadýchli k slušnému výkonu, výsledkom čoho bolo v 15. minúte sedemgólový náskok. Potom to time-oute prišla stíhacia jazda mladíkov Hlohovca, no stále to bolo o štyri či o päť gólov v prospech domácich. Tí síce polčas vyhrali 19:14, no nič sa nemenilo na stíhacej jazde Hlohovca, ktorá pokračovala v druhom dejstve. Chalani bojovali, aj keď kvantum šancí pozahadzovali, nevzdávali to. Výsledok tejto snahy sa dostavil v 53. minúte zápasu a to sa už domácim zle dýchalo. Mladé pušky dorovnali na 26:26 a začínalo sa odznovu. Škoda toho momentu, keď mohli ísť konečne do vedenia v zápase, spravili dve chybičky - technické chyby, čo znamenalo stratu lopty v útoku. To súper využil a najmä taký hráč ako Andy Petro s tým nemal problém. Definitívne (z posledných troch gólov zápasu boli dva jeho) priklonil misku váh na stranu Bojních.
Z pohľadu Sporty to bol zápas, ktorý mal príchuť asi všetkého, ale bol poznačený najmä pokazeným úvodom zápasu, nepremeneným množstvo šancí ale aj bojovnosťou mladých pušiek.
Sporta je z pohára síce na tento rok definitívne vyliata, ale ten duel na Hornej Nitre mal prínos. Možno to nie je až tak viditeľné na prvý pohľad, no družina okolo kouča Sama Mažára, ktorá v utorok (9.11.) vycestovala na zápas Slovenského pohára do Prievidze, si odviezla cenné skúsenosti a hlavne nikto z mladých sa nezľakol: uniesli aj váho tohoto duelu. Vystúpenie svojich zverencov zhodnotil Samo Mažár jednoducho a celkom presne aj s ohľadom, čo ich ako tím čaká. “Na začiatku zápasu bolo vidieť trošku nervozitu u niektorých hráčov a vďaka našej nepresnej koncovke sa domáce Bojnice ujali vedenia až o 7 gólov. Po našom time - oute sme si povedali, že takto to nemôže vyzerať a musíme zmeniť prístup. V ďalšom priebehu som už bol spokojnejší no a nebyť zbytočných technických chýb a hlavne nepremených šancí, sme mohli uhrať ešte lepší výsledok, ktorý by nás posunul do ďalšieho kola v pohári. Škoda, ale všetci chalani, ktorí tam boli si zaslúžia pochvalu, že bojovali o výsledok až do konca. Pohár pre nás končil a teraz sa sústredíme už len na extraligu! Tam máme čo ponúknuť a o čo hrať."

254890132_470290141064120_5258756608027394263_n

V pohári bez opôr a s vekovým priemerom na úrovni 22 rokov

Povedzme si, že to boli by to zákroky L. Gálika v bráne navyše a tak isto aj nejaké góly navyše opôr, ktoré absentovali v zápase do súperovej siete. Celé to teda odkrútili mlaďasi, kroých vekový priemer neprekročil ani z ďaleka hrranicu 23 rokov. Svoju premiéru si odkrútil aj benjamínok v drese Sporty a dorastenec ešte len 17 ročný Juraj Brunčák. Ten momentálne patrí medzi svojimi rovesníkmi pracantom a opory a tak nečudo, že dostal príležitosť hrať za mužov. Svoj výkon okorenil aj gólom a ako sám povedal: "Ja som si dobre zahral,” a nie len tak výstrel do tmy...


Ako to videli chalanı?

Juraj Brunčák, najmjladší hráč Sporty: "Keď som sa dozvedel, že idem hrať za mužov, tak som mal pred tým rešpekt. Trošku som sa aj bál, ale spomenul som si na rovesníkov , ktorí v tomto veku tiež hrajú za mužov a tak som sa viac uvoľnil. V podstate so zápasom som spokojný. No mohli sme ho aj vyhrať. Do zápasu sme veľmi zle vstúpili, tažko sme sa presadzovali v útoku, v obrane zas nejaké lopty ušli. Ale ako zápas išiel, viac sme sa doňho dostávali, až sme ich nakoniec dobehli v druhom polčase. Ale znovu - ako na začiatku - nám koniec zápasu ušiel. Zlý začiatok a nepremenené šance ovplyvnili výsledok. V neposlednom rade chcem povedať, že je to pre mňa veľmi dobrá skúsenosť. Ja som si dobre zahral."

Lukáš Ľuba, brankár Sporty: "Do zápasušsme işli s tým, že chceme vyhrať aj v okliešťenej zostave. Ušiel nám záčiatok a aj keď sme sa v druhom polčase dotiahli na remízu, neudržali sme to. Ja sám patrím ešte medzi mlaďasov, ale bolo vidieť, že chalani neboli úplne zohratí. Určite sa žiada pochváliť chalanov za bojovnosť, keďže v podstate mlďasi hrali vyrovnaný zápas s extraligovým tímom."

Michal Holdoš, spojka Sporty: “Som celkovo milo prekvapený z našich mladých hráčov. Síce začiatok nebol dobrý, prišlo mi to ako keby sa hráči báli, čo súper využil. Spravil si slušných náskok, ale mladí sa postavili - začali behať a to už išlo. Len škoda bola tých zahodených šancí pri konci zápasu. Môžem povedať vzhľadom na okolnosti, že som spokojný zo zápasom.”

Osemfinále Slovenského pohára mužov

HK KÚPELE BOJNICE - HC SPORTA HLOHOVEC 29:26 (19:14)
Sporta: M. Pereslény, J. Antala 4, M. Holdoš, M. Paloncy 5, M. Macek 1, A. Antala 3, J. Brunčák 1, M. Jankovič 5/1, L. Ľuba, M. Baran 2, I. Slovak 2, L. Gálik, P. Pauk 3
Najlepší strelci za Bojnice: M. Ďurajka a M. Blaho po 7, M. Páleš a A. Smetánka po 5
Pok. hody: 1/1 - 5/3
Vylúčenia: 2 - 2
Rozhodovali: P. Haščík a Z. Oťapka
Diváci: -

Na záver už len rekapitulácia zápasu: Ak sa domác triasli v zápase o výsledok, tak právom, pretože mladé pušky boli skutočne len kúsok od toho, aby Bojničanov zostreli. Nevyšiel im úvod zápasu, ale bojovnosťou do poslednej sekundy potešili. Mladé pušky mohli prekvapiť, no škoda. O to viac sa teraz všetci tešíme na extraligu!

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov