handball club 1951

Bratský súboj klope na dvere

01.02.2022

Akurát sa skončili domáce mužské Majstrovstvá Európy v hádzanej, na ktorom obe domáce (usporiadateľské) krajiny neoslnili a preto si povedzme je čas na návrat do “domácej klubovej reality". Pre Sportu po 49 dňoch sa vracia hádzanársky život na palubovky. Konečne. A pritom, aká situácia vládne, ostáva zbožným prianím, aby sa nič už nepokazilo, aby teda najväčší ovplyvňovateľ covid-19 už nezasoval do hry. Človek sa chce vrátiť do normálu a konečne bol by rád aj z hry a zo zápasov, ktoré Niké Handball Extraliga opäť prinesie. Bodaj by verný fanúšik neostal chladným a teda znovu sa vrátil na tribúny. To je pre hráčov povolený doping, oni vedia zas pre koho hrajú a zápas má hneď iné grády. V Hlohovci to môže byť už najbližšiu sobotu (05.02.) o niečo viac vygradované. V meste ruží sa schyľuje na bratský súboj Mažárovcov. Ešte v lete v príprave boli obaja páni Samo aj Tomáš zhodne na trénerskych postoch. Zmenou je, že Samo je opäť v poli a tím Sporty koučuje takpovediac ďalší člen mažárovského klanu - Samov krstný Peter Dudáš.

HC-BOJ-plagat
Zápas doma s Bojnicami má niekoľko “špecifík"


Úloha má jasný cieľ - zdolať súpera, veď domáce zápasy by sa mali vyhrávať, rozhodne neprehrávať. Koniec koncov aj tabuľkové postavenie tomu nasvedčuje a predsa aj herná skúsenosť je na strane Sporty, to však neposúva súpera do role oudsidera. Podceňovanie by sa nemuselo vyplatiť. Družina okolo Sama Mažára a teda aj Petra Dudáša v októbrovom ostrom zápase na palubovke Bojníc predviedla víťazné ťaženie (29:34), no potom v pohárovom dueli opäť na ihrisku súpera ťahala zakratší koniec (29:26) ale s mladíkmi v zostave a bez opôr ako L. Gálik, M. Holdoš či L. Rakús. Sporta v zimnej príprave odohrala len jeden jediný zápas aj to hneď na jej začiatku, kedy súper z Čiech - Nové Veselí bol pre svoje pohárové povinnosti podstatne popredu v príprave. Súperi ako české Zubří či rakúsky druholigový Tulln pre covid vo svojich tímoch nedostali šancu na vzájomnú konfrontáciu s Hlohovčanmi, bohužiaľ. S tým sa bolo potrebné vyrovnať a rýchlo pripraviť na “kúpeľníkov z Bojníc.” Ďalším špecifikom je, že proti sebe budú stáť bratia a nie každý s radosťou hrá proti svojmu bratovi. Napriek tomu je sa na čo tešiť a to aj pri pohľade na ciele Hlohovčanov i Bojníčanov: "Na tento zápas sa teším - na brata, na chalanov a keďže sa situácia zmenila a ja som tentoraz v pozícii hráča, ja im učite nič nedarujem. My ako tím si ideme za svojím cieľom a aj keď príprava vinou covidu (u súperov) bola len s jedným prípravný zápasom, jednoznačne chceme vyhrať. Musíme sa nakopnúť do posledných zápasov základnej časti. Nebude to ľahké, pretože aj Bojnice bojujú o postup medzi najlepšiu osmičku. Som presvedčený, že budú hrýzť a biť sa do poslednej sekundy o dobrý výsledok z tohto zápasu. Dúfam, že prídu aj fanúšikovia, ak to situácia dovolí. Zápas s ich podporou by mohol mať podstatne viac šťavy."
Misia je jasná - pre domácí tím určite. Z oboch táboroch sa ozývajú však výzvy smerom k fanúšikom. Samozrejme hneď lodivod Sporty Peter Dudáš v očakávaniach zápasu, verbuje a vyzýva fanúšikov: "Po dlhej pauze a po náročnej príprave máme ťažký zápas. Tak isto ako my aj Bojnice potrebujú body. Čaká nás pre oba tímy náročný zápas. Vyzývam fanúšikov, aby prišli v hojnom počte, aby nás podporili na ceste za viťazstvom!” Hodenú rukavicu prijali Bojničania a Tomáš Mažár sa pred zápasom v meste ruží vyjadril tak isto dosť jasne a to najmä pokiaľ ide o fanúšikov: "Pre mňa - ale aj pre Bojnice je to vždy špecifický zápas. Hrám proti bratovi, Petrovi Dudášovi či Michalovi Holdošovi, s ktorými sa veľmi dobre poznáme. No na palubovke očakávam bojovný zápas, ktorý bol aj na jeseň u nás v Prievidzi. My do Hlohovca prídeme zabojovať o čo najlepší výsledok. Keďže hráme o najlepšiu osmičku a tí diváci, čo prídu do haly sa majú na čo tešiť!"

Okom fanúšika


Ešte jeden pohľad zo strany zástupcov, ktorí vedia okoreniť tento šport, predsa chýba. Vo svojej podstate o sobotnom “bratovraždnom dueli Mažárovcov” má jasno aj dobre známy hlohovský fanúšik: "Konečne! Po majstrovstvách nám tu ostáva ešte šesť kôl domácej extraligy - jej základnej časti a potom ďalšie fázy. Verím, že z tohto pohľadu to bude aj pre náš tím dlhá sezóna, zakončená bojmi o medaile. Ale pekne postupne. Naši chalani to majú dobre našliapnuté a mohlo by to byť znovu po šiestich rokoch so zápasmi o medaile. Momentálne sú na štvrtej priečke s dvadsiatimi bodmi a to aj po zväzovej kontumácii jedného domáceho zápasu. Chalani majú náskok pred bratislavskými policajtmi na piatej priečke a šiestou Modrou štyri body. No v sobotu nás čaká nováčik z Bojníc, ktorý nebude ľahkým sústom a to hoci je zatiaľ na deviatej priečke. No stále živia postupové nádeje, to z nich robí nebezpečného súpera. Ale ja verím našim chlapcom, ktorí tiež potrebujú body, aby si upevnili svoju štvrtú priečku a mali tak dobrú východiskovú pozíciu do ďalšej fázy extraligy. Bude to bratovražedný boj, veď proti sebe nastúpia bratia Mažárovci. My fanúškovia sme už dosť vypôstení, preto sa na zápas veľmi tešíme a spolu s ostatnými povzbudíme našich chlapcov,” uzavrel s nadhľadom Pavol Poláčik.

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov