handball club 1951

V Prahe aj v P. Bystrici spokojnosť so staršími žiakmi

08.05.2022

V dňoch 14. – 18.4. 2022 sa konal po dvojročnej odmlke v Prahe veľmi populárny, tradičný veľkonočný turnaj Praha Handball Cup 2022 za účasti 377 družstiev z 15 krajín a v tomto košiari tímov nechýbali ani naši starší žiaci, ktorí vo svojej skupine mali 68 súperov. V ich 11-tej skupine celkovo obsadili krásne druhé miesto po zápasoch s Plzňou, Olomoucom, Dobolle, Kottenom Libercom a tým si zabezpečili účasť v ďalšej fáze turnaja v  „ lepšej“ skupine. Po bojovných osemfinálových bojoch (zo súpermi z Rumunska, opäť z Čiech a napokon aj z Francúzska)  ich vo štvrťfinále porazil až neskorší celkový víťaz kategórie zo slovinského Kopera. V konečnom rezultáte mláde pušky z Hlohovca obsadili delené 5. – 8. miesto, čo je v histórii klubu - vôbec - najlepšie umiestnenie na tomto turnaji a naši chalani sa nestratili!

Výsledky
HC Sporta Hlohovec – HC Talent JS Plzeň 19:8
HC Sporta Hlohovec – HBC Olomouc 21:12
HC Sporta Hlohovec – Dobelle SS (LOT) 13:16
HC Sporta Hlohovec – HG 85 Kotten (GER) 18:8
HC Sporta Hlohovec – Liberec Handball 22:17
HC Sporta Hlohovec - HC Sporting Ghimbav (ROM) 17:14
HC Sporta Hlohovec – Házená Rokycany 19:17
HC Sporta Hlohovec – Grand Besancon Doubs Handball (FRA) 21:16
HC Sporta Hlohovec – RD Koper (SLO) 12:17

IMG_1988


Po turnaji zhodnitil vystúpenie svojho tímu tréner Martin Múdry: "Za tri hracie dni sme odohrali 9 zápasov, ktoré nás dokonale preverili nielen po športovej ale aj mentálnej stránke. Chlapcom aj rodičom patrí poďakovanie a verím že ich to povzbudí do ďalšej práce."


Keďže hlohovské žiacke nádeje nemali tohot ešte dost, tak necelý týžden po turnaji v Prahe vystovali na ďalší zaujímavý turnaj - tento raz do P. bystrice. V nedeľu 24.4.2022 sa v miesten ľportovej hale konal tradičný CoPos Cup. Turnaj bol kvalitne obsadený za účasti domácich tímov Považskej Bystrice A,B, Nových Zámkov, Martina a Hlohovca. Dá sapovedať, že tieto tímy patria momentálne v tejto vekovej kategórii azda k  tým najlepším na Slovensku.

Výsledky

HC Sporta Hlohovec – MŠK Považská Bystrica B 25:19
HC Sporta Hlohovec - MŠK Považská Bystrica A 17:20
HC Sporta Hlohovec – THA Martin 16:12
HC Sporta Hlohovec - Štart Nové Zámky 16:17

"Necelý týždeň po turnaji v Prahe sme sa zúčastnili ďalšieho plánovaného turnaja. Odohrali sme náročné zápasy . Napriek prehrám s PB A a Novými Zámkami nás turnaj určite posunul vpred. Najlepším strelcom turnaja bol Tomáš Obulány. Som veľmi rád že sme absolvovali tieto dva náročné turnaje. V prvom sme sa stretli so zahraničnými družstvami a v druhom s domácou špičkou. Som rád, že v tejto vekovej kategórii je dobrá partia a viacero perspektívnych hráčov," zhodnitil po turnaji opäť kouč starších žiakov Martin Múdry.






-

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov