handball club 1951

Bekaert cup 2022/2023 napísal svoj prvý diel. Úspešne

25.11.2022

Úplne na začiatku ešte v roku 2019 nikto nevedel a netušil, čo sa za môže za krátky čas podariť. Boli to na samom počiatku v skutku oklieštené podmienky a minimum priestoru na sebarealizáciu. Ale ako sa vraví: kde je, vôľa tam je cesta. Najprv sa našli priestory, zázemie a začalo sa postupne budovať a to ako vďaka klubu tak aj hlavne za výdatnej podpory rodičov. A to „dopestované ovocie“ v podobe pozitívnych výsledkov už teraz začína mať sladkú chuť, pretože táto lukostrelecká mlaď zbiera skúsenosti, pódiové umiestnenia a domov si nosia medaily z lesklých kovov. Je za tým kus dobre odvedenej práce, disciplína, veľká vôľa a nechýba ani vízia, ktorá poháňa vpred. Očakávaním a teda ďalším krokom bolo pripraviť podujatie na domácej pôde.

315915767_805724503855276_7953069365703595329_n

Prvý diel
Ešte pred pár mesiacmi to bola len myšlienka na „pohranie“, ale časom a rýchlym vyzretím sa to stalo realitou. Nakoniec ako zapadali do seba tie najdôležitejšie kritériá, sa podarilo zorganizovať veľmi zaujímavé a jedinečné halové podujatie v lukostreľbe, ktoré práve cez cezhraničnú konfrontáciu nadobudlo väčšie rozmery. Uplynulú nedeľu (20.11.) odštartovala pilotná fáza – prvý diel Československého pohára v lukostreľbe – Bekaert cup 2022/2023. Čo tomu ale predchádzalo? Bola to myšlienka zrealizovať v domácich priestoroch a podmienkach hodnotné - podľa možnosti čo najväčšie podujatie. A podarilo sa. Súťažiaci sa hlásili z celého Slovenska – od Michaloviec až po Prahu. Prišli a nechýbala medzi nimi ani lukostrelecká elita. Do haly sa nahrnulo viac než 130 súťažiacich. V športovej hale na Zábraní sa od rána do podvečerných hodín postupne stretali a vymieňali si svoje strelecké stanovištia lukostrelci od detí až po veteránov. Organizátori dbali na bezpečnosť počas celého súťažného dňa, zabezpečovali plynulý chod a hneď na prvýkrát to dali skutočne na výbornú. Pomohli najmä rodičia a za celým úsilím tohoto celého športového podujatia je Dodo Lelovič, tréner mladých lukostreleckých nádeji SPORTAcademy Hlohovec a jeho tím. Po prvom dieli – prvom kole úspešne s medailami, dobrým pocitom, chválou, dobre odvedenou prácou sa môžu tešiť na druhé kolo, ktoré bude za riekou Moravou. Pre väčšinu súťažiacich to bolo aj o konfrontácii s lepšími súpermi a dosiahnutí na pódiové umiestnenie, čo pre niekoho znamenalo aj sklamanie či prekvapenie ale aj pocity skutočných víťazov. Čerešničkou na torte tohto podujatia bol dokonca vystrieľaný nový - vylepšený - slovenský rekord v kategórii dievčat do 14 rokov v OL s hodnotou 560 bodov. Takže: clé  veľmi dobre na prvý raz!
316285230_1325759511495376_4036707764098338955_n

Pilotný ročník potvrdil, že práca a smer, ktorý majú hlohovskí lukostrelci nadstavený je viac než dobrý. Potvrdzujú to slová trénera domácej liahne a hlavného organizátora Bekaertu cupu v lukostreľbe Doda Leloviča: „Prvotnou myšlienkou bolo spojiť sily aj s českým klubom Lukostřelba Kroměříž a vytvoriť v prvom rade pre deti a mládež medzinárodnú konfrontáciu, na ktorej aj strelci mimo reprezentácií si môžu zasúťažiť so strelcami, s ktorými sa na domácich pretekoch nestretávajú a nekonfrontujú. Toto sa nám podarilo splniť. Detské, mládežnícke ale aj dospelácke kategórie boli dostatočne premiešané. A nielen z tohto pohľadu sa jednalo asi o najväčšiu klubovú halovú súťaž. Myslím si, že sa nám podarilo pripraviť veľmi dobré podmienky, dokonca – po tej športovej stránke - sa podaril aj ďalší slovenský rekord s olympijským lukom. Z pohľadu organizátora to bolo dosť náročné, takéto podujatie sme mali v domácich podmienkach vôbec po prvýkrát. Smelo môžem povedať, že podarilo. Keď sa na to pozriem z pohľadu trénera, tak isto som spokojný, pretože naši strelci a strelkyne ukázali, že chcú a vedia bojovať aj v náročnejších podmienkach a kategóriách. Taktiež ako začiatok halovej sezóny na Slovensku to boli skutočne veľmi vydarené preteky aj výsledkov aj účasťou československej lukostreleckej základne a aj po organizátorskej stránke. Samozrejme bez pomoci a veľkého vkladu rodičov či podporovateľov by sme to asi nedali. Poďakovanie a uznanie patrí hlavne im a zároveň sa potvrdilo, že aj na tejto úrovni sa nám ukázali výsledky našej práce a že máme dobré smerovanie v príprave.“

316338247_393231626281571_1223938550849336080_n

Aby sa nezabudlo
Skutočne ojedinelé podujatie svojho druhu si zaslúži uznanie a pochvalu. V Hlohovci to bolo vôbec po prvýkrát takéto podujatie. Preto sa žiada vysloviť slová vďaky za nemalý vklad na príprave, chode a organizácii prvého kola sponzorom – aj tým mimo región Hlohovca, ktorý sa postarali ako o materiálne, technické zabezpečenie ale aj o vecné ceny pre víťazov a podobne. Uznanie a poďakovanie patrí aj hlavnému partnerovi podujatia spoločnosti Bekaert so sídlom v Hlohovci, ktorý zastrešil na túto sezónu celých päť kôl Česko – Slovenského pohára - Bekaert cup-u. To pravé vyvrcholenie príde už v marci budúceho roka a opäť doma v Hlohovci.

Ostáva veriť, že toto podujatie neostane síce ako výnimočná no ojedinelá propagácia tohto športu. Potrebné je naďalej sa snažiť a veriť, že toto podujatie bude mať ďalšie pokračovanie, že tento šport priláka ďalšie zvedavé a chtivé deti, kde sa môžu uplatniť, nájsť priestor na sebarealizáciu a časom dosahovať aj vynikajúce športové úspechy.

313188254_811660533435681_5004335162817060939_n

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov