handball club 1951

Zbytočne stratené body

Autor: www.sporta.sk, 13.11.2011

Hádzanári Sporty sa po prvý raz v tejto extraligovej sezóne vracajú z východu republiky naprázdno.

Po víťazstvách v Michalovciach i Bardejove (ktorý medzitým zo súťaže odstúpil) prehrali v šlágri 11.kola v Košiciach tesne o gól, hoci  väčšinu zápasu mali vo svojich rukách.

MHK Košice - HC SPORTA Hlohovec 26:25 (13:12)

SPORTA: Olejár, Žernovič - Blšťák, Tallo 1, Zaťko 4/2, Mazúr 5, Ľ. Ďuriš4, Miženko 1,  Dudáš 4, Laho 1, Kasagranda 4, Szucs, Mažár 1. Najviac gólov domácich: P. Hruščák 8/3, Fuňak 7, Ľoch 6. Pred 550 divákmi rozhodovali Cibere a Richvalský, pok. hody: 3/3 - 2/2, vylúčení: 4 - 5, ČK: Ľoch (Košice) za 3 vylúčenia.

Košičania viedli do prestávky len raz - 13:12 a stačilo im to na polčasové víťazstvo. Sporta začala s prehľadom, eliminovala strelca Hruščáka, viedla už 5:1, 7:3 a za tohto stavu nepremenili Zaťko s Kasagrandom tutovky. Namiesto rozhodujúceho náskoku prišlo dvojnásobné vylúčenie a Košičania sa dotiahli na 6:7. Hlohovčania však stále mali aj vďaka Olejárovi a dvojici Ďuriš - Dudáš o gól-dva navrch, no o polčasové víťazstvo sa pripravili laxným zahadzovaním šancí a zabránil im v ňom i výborný výkon domáceho brankára Cibereho. Druhé dejstvo sa ako vajce vajcu podobalo tomu prvému. Sporta zapla na vyššie obrátky, otočila skóre štyrmi gólmi na 16:13, ale stačilo vylúčenie Olejára a znova viedli Košice - 17:16. Napriek tomu, že strelecká potencia spojok bola mizerná (Szucs 8/0, Tallo 4/1, Mažár 3/1) sa Hlohovčanom podarilo dostať do vedenia (22:19), no akoby sa zľakli víťazstva. Hlavne opory tímu sklamali, v závere chýbalo väčšie nasadenie a profesorskú hádzanú svojho súpera domáci tím trestal. Ujal sa vedenia 25:23, zakrátko aj 26:24. Potom Kasagranda znížil na rozdiel gólu, pol minúty pred koncom mala Sporta možnosť vyrovnať, no zápas vyhral ten, kto na palubovke viac chcel...

Tréner Ľuboš Hudák: "Som sklamaný a nahnevaný. Na zápas sme sa zodpovedne pripravili, súper nás ničím neprekvapil, napriek tomu odchádzame s prehrou. Mrzí ma, že sme nedokázali pretaviť sľubné vedenie v rozhodujúci náskok, ale za to si hráči môžu sami. Toľko nepremenených šancí a tak trestuhodne nerozvážne zahodených sa muselo vypomstiť. Sklamal ma prístup niektorých hráčov."

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov