handball club 1951

Kristína Majerská zarezáva už aj v Nitre!

Autor: www.sporta.sk, 13.11.2011

Nie je to dávno, čo sa podarilo dohodnúť na klubovej úrovni medzi HC SPORTA HLOHOVEC a UDHK ŠG Nitra (mladšie dorastenky) na hosťovaní našej brankárky Kristíny Majerskej (staršie žiačky). Ešte predtým počas zápasov medzi Hlohovcom a Hodonínom prejavili o ňu záujem aj tréneri z českého HK Hodonín, kde sú pre mládežnícku hádzanú vytvorené tak isto veľmi dobré podmienky. UDHK ŠG Nitra je klubom, kde na trénerskej stoličke pôsobí aj reprezentačný tréner predkadetiek (ročník narodenia 1996 a mladšie) Slavomír Varga. “To, že sme dali prednosť Nitre, má logické odvôvodnenie. Je bližšie k Hlohovcu a navyše Kika bude aj pod dohľadom reprezentačného trénera Vargu. Náš teší, že máme v klube talent mládežníckej hádzanej, o ktorý sa začali zaujímať z blízkeho okolia ale aj spoza rieky Morava,” uviedol prezident Sporty Patrik Voltmann a pokračoval. “Nateraz, ale aj do budúcna, je to ten správny príklad aj pre ostatných hráčov a hráčky v mládežníckych kategóriách Sporty, že drina na tréningoch, poctivosť a srdce pre hádzanú sa vyplácajú.”

Kristína už nastúpila v dvoch dôležitých zápasoch za UDHK ŠG Nitra. Nesklamala a podala veľmi dobré výkony. Pripomíname, že práve nitrianske dorastenky, kde Kristína Majerská našla nové pôsobisko, obhajujú majstrovský titul z minulého roka!

UDHK ŠG Nitra - Danlog Partizánske  34 : 29 (15:17)

Vo svojom prvom zápase sa najskôr ocitla na lavičke ako náhradník reprezentantky M. Velčickej, ale už v 14. minúte prvého polčasu dostala šancu v bráne. Jednotku družstva do brány nepustila a stala sa súčasťou víťazného družstva. Odchytala skoro 47 minút, dostala 20 gólov z hry a jeden zo sedmičky, prezentovala sa 15 úspešnými zákrokmi, kde chytila dva rýchle protiútoky a darilo sa jej úspešne eliminovať aj streľbu z pivota. Celková úspešnosť bola 41,66 %.

UDHK ŠG Nitra - Slovan Duslo Šaľa  32 : 26 (14:15)

Vo svojom druhom vystúpení v drese UDHK ŠG Nitra nastúpila Kika v 3. minúte  prvého polčasu za stavu 1:3 pre Šaľu. Opäť bolo vidieť neskutočnú túžbu presadiť sa, ale aj neskúsenosť a technickú nedokonalosť. Prezentovala sa niekoľkými úspešnými zákrokmi avšak tréma zväzovala ruky aj nohy a v 17. minúte bola opäť vystriedaná. Kristína nastúpila ešte v 53. minúte, opäť dostala šancu. Tentokrát priamo proti sedemmetrovému hodu, ktorý chytila. V bráne zostala až do konca zápasu a opäť víťazného! Odchytala skoro 22 minút, dostala 12 gólov z hry a jeden zo sedmičky (jednu sedmičku chytila), prezentovala sa 10 úspešnými zákrokmi. Celková úspešnosť bola 43,47 %.

Kika, držíme palce a nech sa Ti darí v oboch bránkach - aj v tej nitrianskej ale hlavne v tej našej domácej bráne Sporty!

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov