handball club 1951

Mažár: Veľmi sa teším, že sa už rozbieha kolotoč hádzanej

Autor: sporta.sk, 09.09.2017

Svoj prvý zápas v extralige odohral v drese P. Bystrice proti Novým Zámkom. Túto sezónu to už bude jeho devätnásta. V najvyššej domácej lige prestriedal kluby ako  P. Bystricu, Topoľčany, Prešov, N. Zámky, Hlohovec, Šaľu a Bratislavu, aby sa opäť vrátil do mesta ruží januári tohto roka.

Prvú sezónu v Hlohovci už absolvoval v rokoch  2009/2010, odohral  6 a pol sezóny. V zápasoch extraligy nasúkal viac než 2000 gólov, v tej poslednej 110 golóv. Dá sa povedať, že pre hlohoveckú hádzanú legendárna "41-tka" - Samo Mažár priblížil svoj pohľad na novú sezónou Slovnaft Handbal ligy 2017/2018.

Ako vidíte nadchádzajúcu sezónu? Aké zápasy môžeme očakávať?

Myslím si, že úroveň nebudete taká vysoká ako minulý rok. Odišlo veľa hráčov aj z tých lepších klubov. Tak isto zápasy budú zas vyrovnanejšie aj čo sa týka tých mužstiev, ktoré sa budú pohybovať priebežne na spodku tabuľky.

V akej pozícii budete v tejto sezóne v time z pohľadu trénerskej praxe?

Som stále v prvom rade hráč. Pokiaľ ide o trénerskú prax, stále sa len učím od trénera M. Liptáka a pričuchávam tomu trénerskému remeslu na seniorskej úrovni. Tréner M. Lipták mi pomáha nielen ako hráčovi, ale aj ako trénerovi, keďže sa pripravujem na ďalšiu svoju športovú dráhu - tréner pre seniorskú kategóriu.

Ako  a v  čom budete pomáhať trénerovi Liptákovi po trénerskej stránke?

Mojou úlohou je nateraz odovzdávať skúsenosti najmä mladým hráčom a usmerňovať ich. V tomto smere som tak povediac spolu aj s Ferom Zaťkom a Tomášom Lahom predĺženou rukou trénera v poli.

Mužský tím v Sporte prešiel značnou hráčskou obmenou. Aký charakter tímu sa rysuje do novej sezóny?

Bude to možno trošku zložitejšie, keďže v tíme nám chýba stredná generacia 25 - 30 rokov. Máme nových mladých hráčov na jednej strane  a na druhej strane skúsených starších hráčov. Trošku sa táto situácia zrkadlí aj v reprezentácií. Tam tiež chýba práve táto generácia. Budeme musiet skĺbiť mladosť, dravosť so skúsenosťami hráčov ako je Fero Zaťko či Tomáš Laho.

Aký herný prejav či spôsob hry bude preferovať Sporta?

Musíme to postaviť najmä na dobrej spoľahlivej obrane, stabilných výkonoch brankárov a rýchlych protiútokoch - hlavne zakončených gólmi. (smiech)

Je na začiatku tažko predpovedať, kto sa presne popasuje o titul majstra, ale predsa, aký je Váš tip na prvú štvorku?

Myslím, že majter je istý už teraz - Tatran Prešov A - kedže boje o účasť v Lige majstrov im nevyšli. No tú trojku doplniť môžu Šaľa, P. Bystrica a Topoľčany. Predpokladám tiež, že kartami zamiešame aj my so Sportou. Svoju silu predvedie istotne aj Tatran Prešov B.

Kto alebo čo môže byť prekvapením v Slovnaft Handball Extralige?

Myslím, že Prešovské B, skladba tímu tomu nasvedčuje. A nielen to.

Čaká Vás prvý zápas doma a hneď nováčik - prešovké "Béčko". Aké sú čakávania od tohto zápasu?

Nebude to ľahký zápas. Je to nový, skúsený tím a pod vedenim A. Radčenka  som presvedčený, že to bude náročný zápas. Veľmi sa teším, že sa už rozbieha kolotoč hádzanej.

Hlohovský fanúšik je náročný. Ale určite sa  bez podpory hľadiska o víťazstvá tažko bojuje…

Mám dojem, že aj im už  chýba pravidelný zápasový seriál hádzanej, pretože minulú sezónu sme ukončili pomerne veľmi skoro, keďže sme nepostúpili do play-off. Verím však, že  budú chodiť stále v hojnom počte na naše domáce zápasy a budú nás aj oni hnať za lepšími výsledkami. Tak isto verím, že sa aj túto sezónu ukážu v tom najlepšom svetle a budú ťahúňmi v návštevnosti zápasov celej Slovnaft handball Extraligy.

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov