handball club 1951

S Považanmi opäť dráma s deľbou bodov

Autor: Sporta.sk, 23.09.2017

SPORTA vybojovala prvý bod v aktuálnom ročníku extraligy. V napínavom zápase s Považskou Bystricou vyhrávala o štyri, no aj prehrávala o tri góly, aby sa nakoniec zrodila deľba bodov.

SPORTA – Považská Bystrica 29:29 (17:14)

Skóre zápasu otvorili hostia, no Takáč z krídla rýchlo odpovedal. Následne dostali hostia možnosť presilovky a odskočili na 1:3, ale aj teraz prišla rýchla odpoveď. Najskôr Rakús zo spojky a následne Takáč z trháku. Na konci desiatej minúty sa dvomi úspešnými zákrokmi prezentoval Konečný a SPORTA odskočila na 6:4. V 16. minúte už bol rozdiel trojgólový, keď trhák využil opäť Takáč – 9:6 a v 20. minúte po strele Zaťka už štvorgólový – 12:8, čo málo za následok time out hostí. V záverečnej päťminútovke však zlyhali v koncovke Tschur, Zaťko aj Mažár a Považania stiahli manko na dva góly – 14:12. SPORTA si gólmi Zaťka z krídla a po individuálnom prieniku Tschura štvorgólový náskok prinavrátila a do šatní sa išlo za stavu 17:14.

V úvode druhého dejstva namieril najskôr Zaťko od žrde, a tak Bystrický opäť znížil na rozdiel dvoch gólov – 17:15. Keď vo výskoku zaváhal proti Kovačinovi aj Takáč, Chudoba upravil na rozdiel gólu – 17:16, následne Laho opäť trafil iba žrď, no tá zvonil aj pri šanci hostí, a tak Laho predsa len upravil na 18:16. Ibaže hostia sa nevzdávali a v 37. minúte sa po zbytočnej strate dočkali po strele Chudobu – 18:18, a o pár sekúnd po ďalšej zbytočnej strate už vyhrávali – 18:19. Keď zaťko v 38. minúte poslal loptu zo sedmičky iba do brvna a na opačnej strane z rovnakej pozície nezaváhal Chudoba, Považania viedli o dva góly a navyše hrali presilovku. V 41. minúte prišiel time out domácich. Začala sa naháňačka o vedenie, ktorá sa už netýkala Tumidalského. Ten videl po faule na Mažára červenú kartu. Bližšie k výhre mali v 53. minúte Považania, ktorí po brejku odskočili na 24:27, ale v polovici 58. minúte najskôr Tschur vyrovnal na 29:29, následne domáci ustáli oslabenie, aby už po čase mohol rozhodnúť strelou z deviny Hirtl, no Kovačin zasiahol, a tak sa body delili.

SPORTA: Konečný, Kašťák, Šatura – Péchy 2, Takáč 6, Kerič, Laho 4, Rakús 3, Ševčík, Demko, Mažár 1, Tschur 6, Zaťko 7/2, Hirtl, Hajko. Tréner M. Lipták.

Najviac gólov P. Bystrice: Chudoba 9/1, Š. Macháč 6. Pred 350 divákmi rozhodovali Gedeon a Palovčák. Vylúčení: 4 – 6, ČK: 42. Tumidalský, pok. hody: 5/2 – 1/1.

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov