handball club 1951

Partizánske nad sily Hlohovčaniek

30.10.2017

Ženský tím HC Sporty Hlohovec vedený lodivodom Ivanom Dávidkom sa v nedeľu (29.10.) predstavil na horúcej pôde v Partizánskom - v bývalej hádzanárskej bašte - klubu ktorý ešte minulú sezónu hral najvyšiu ženskú súťaž WHIL. Napriek tomu, že proti Hlohovčankám stál silný súper, bola to Sporta, ktorá otvorila gólový účet duelu. Následne však Partizánske dalo jasnú odpoveď tromi gólmi. Do vedenia sa dostali domáce hráčky a v 15. minúte bol už stav 5:3. Ďalší priebeh prvého dejstva bol v réžii domáceho tímu, keď si vytvoril v druhej pätnásťminútovke šesťgólový náskok v pomere 15:9. Do druhého dejstva Sporta naskočila so snahou skresať náskok súpera. Boli to však hráčky Partizánskeho, ktoré pridali hneď na začiatku ďalšie dva góly. No 44. minúte sa Sporte podarilo sedemgólový náskok skresať len na tri góly v pomere 22:19, resp. v 47. minúte na 25:22. Následne prišla séria gólov domáceho Partizánskeho, potom vylúčenie hráčky Sporty na 2 minúty a razom bolo v 51. minúte rozdiel o osem gólov 30:22 v prospech domáceho tímu. V poslednej desaťminútovke duelu padlo spolu ešte spolu úctyhodných 13 gólov. Na začiatku 59. minúty za stavu 35:27 došlo k vylúčeniu dvoch domácich hráčok v priebehu 4 sekúnd, následne k zníženiu stavu z pohľadu Sporty na 35:28. To nebolo všetko. Partizánske sa ďalším vylúčením oslabilo o ďalšiu hráčku, čo využili Hlohovčanky v samom závere duelu na skorigovanie na konečných 35:30 v prospech Partizánskeho.


HK SLÁVIA PARTIZÁNSKE - HC SPORTA HLOHOVEC 35:30 (15:9)
Sporta: K. Kisová 1, K. Slamková 1, K. Krajinčáková, I. Skaličanová 1, M. Janková 3, S. Sedláčková, K. kašníková 2, S. Csáková, Z. Koníková 11/5, R. Krajčovičová, N. Španihelová 10, M. Luščonová 1, L. Dávidkova; tréner - I. Dávidek, vedúci - J. Šereš
Najlepšie streľkyne Partizánskeho: K. Michnová 8/2, I. Michalcová 7, M. Hullmanová 6, S. Marinová 5
Pok. hody: 2/2 - 5/5
Vylúčenia: 4 - 2
Rozhodovali: V. Pokorný, P. Pastierik
Diváci: 220



Strelecký mikrosúboj Michnová vs. Koníková pre hráčku Sporty
V Partizánskom sa v nedeľu odohral aj mikrosúboj dvoch najlepších streľkýň v 1. lige žien medzi domácou hráčkou, slovenskou repzentantkou Klaudiou Michnovou a hráčkou HC Sporty Hlohovec Zuzanou Koníkovou. V zápase mala strelecky navrch práve hráčka Hlohovca Z. Koníková. Nasúkala Partizánskemu až 11 gólov. Jej náprotivok K. Michnová “len” 8 gólov a tak ich súboj ale opäť už na diaľku može napínavo pokračovať ďalej.
Momentálne priebežnú tabuľku streľkýň v prvej lige žien po šiestich zápasoch vedie s náskokom deviatich gólov Zuzana Koníková (73 g) pred druhou Kladiou Michnovou 66 g). Tretia v poradí Aneta Schwarzová z ŠKP Topočany zaostáva za líderkou o 28 gólov.

Španihelová nasúkala desinku klubu, kde pôsobila
Len v závere leta prišla na hosťovanie do Sporty Nikola Španihelová z Trenčína. Zatiaľ sa udržuje v skvelej streleckej forme a dala to veľmi pocítiť svojmu niekdajšiemu klubu, Partizánskemu. V nedeľu im nasúkala rovných desať gólov. To ju aktuálne vynieslo na celkové 8. miesto v tabuľke streľkýn prvej ligy žien.

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov