handball club 1951

Ženy Sporty začínajú odvety v 1. lige

08.02.2018

Pred jarnou – odvetnou časťou prvej ligy žien je všetko otvorené, Nielen špica priebežnej tabuľky je až nahusto nasekaná. Veď medzi prvým a druhým tímom po jedenástich zápasoch jesene len minimálny rozdiel v skóre. Prvý Inter Bratislava a druhý tím HC Sporta Hlohovec majú zhodne po šestnásť bodov. Tak isto ako aj tretí HK Slávia ZDA Partizánske a dokonca aj ako štvrtý tím MŠK D. Streda. A aby toho nebolo málo na tej špici, tak aj piaty tím Handball Zlatná na ostrove. Všetkých päť tímov má zhodne po šestnásť bodov a chuť bojovať o celkového víťaza v prvej lige žien.
No všetko na jar od prvých zápasov môže naberať jasnejšie kontúry v bojoch o celkové víťazstvo a tým pádom aj o postup do československej MOL ligy. V prospech Sporty hrá fakt, že tých najťažších súperov ako D. Stredu, Zlatnú na Ostrove, Partizánske i nepríjemné Topoľčany hostí na domácej palubovke v športovej hale na Zábraní. Je teda vážny predpoklad, že odvetná časť ligy prinesie hlavne pre tím Ivana Dávidka naburcované, napäté a zaiste ťažké zápasy. Okrem toho na druhej strane Sportu len nedávno opustila opora a strelkyňa Kristína Kisová, ktorá si to namierila rovno do rakúskeho UHC Eggenburg. Tým sa spojkový rad ženskej Sporty výrazne oslabil. V každom prípade bude na celom tíme, koučingu, ako sa vysporiada s týmto faktom a ako sa to premietne v zápasoch. Pravepodobne je možné, že dostane ešte viac priestoru jedna z letných posíl Sporty Nikola Španihelová. Ďalej v boji o víťazstvá môžu pridať vietor do plachiet Sporty aj diváci a fanúšikovia Sporty.


Ako prebehla zimná príprava?
"Zimnú prípravu som neabsolvovala s dievčatami od začiatku, pretože som od decembra prázdninovala znovu v USA. Ale príprava bola zväčša kondičná, posilovňa a minulý týždeň sme sa začali venovať herným činnostiam. Absolvovali sme aj prípravmý zápas a turnaj, kde sme skončili na 2. mieste hneď za Interom Bratislava."

Pripravujete sa ako tím do pozície vážneho ašpiranta na postup MOL ligy aj pred jarnou odvetnou časťou?
"Určite pomýšľame na celkové víťazstvo v prvej lige. Sme výborný tím, nechýba nám odhodlanie ani chuť do hry. Verím, že aj napriek niektorým prekážkam sa nám podarí zahrať odvetnú časť ešte lepšie ako tú predošlú."

Odchodom Kristíny Kisovej sa tím značne oslabil. Jej góly budú určite chýbať. Ako to vnímate?
"Kiša bude v odvetnej časti určite veľmi chýbať, ale máme tu spojky aj z dorasteniek, ktoré majú veľký potenciál a určite nám aj oni dopomôžu nahradiť „Kišine“ góly." 

Smeruje to k tomu, že dostanete viac priestoru na ihrisku?
"Od začiatku dostávam veľa priestoru na to, aby som čo najviac družstvu pomohla a pevne verím, že to tak ostane."

Patríte momentálne k najlepších strelkyniam v lige. Budete pokračovať v tomto trene aj na jar?
"Chcem, aby odvetná časť bola lepšia , ja osobne sa budem veľmi snažiť."


Už najbližší víkend vás čaká na domácej palubovke ďalší ašpirant na postup – Dunajská Streda. Aké sú očakávania?
"Na turnaji v Otrokoviciach sme Dunajskú Stredu porazili. Je to hrateľný súper. A určite im každá z nás chce vrátiť tú prehru zo začiatku jesene." 


Určite by v takomto dueli padla vhod výrazná divácka kulisa.
"Samozrejme. Sme radi za každého jedného fanúšika. Snáď sa naše publikum bude rozrastať aj v tejto časti sezóny. Myslím, že tie zápasy si zaslúžia lepšie a väčšie publikum."

Na záver, kto je podľa Vás najvhodnejší a najvážnejší kandidát na celkového víťaza v lige?
"Tento rok je to veľmi ťažké odhadnúť, pretože sily niektorých tímov na popredných miestach sú veľmi vyrovnané, ale dúfam, že to budeme MY – Sporta."

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov