handball club 1951

Liptákovci v Modre s jednoznačným víťazstvom. Zaťko úradoval na sedmičkách

11.02.2018

V Sobotu (10.2.) mali na programe Liptákovci svoj posledný zápas v základnej časti Slovnaft Handball Extraligy. Podľa očakávania a papierových predpokladov v Modre zvíťazil tím Sporty v zostave aj s dorastencami (P. Prikrylom, T. Ševčíkom, M. Paloncym) rozdielom 8 gólov 26:34. Základom úspechu bol hneď úvod duelu, keď Sporta si už do 13. minúty vytvorila slušný 6-gólový náskok v pomere 1:7. Zverencom Martina Liptáka sa podarilo svoje vedenie do polčasovej prestávky ešte vylepšiť a nakniec v polčase viedli už rozdielom triedy 10:20. V druhom polčase si Sporta spoľahlivo postrážila svoje vedenie a domáci tím nepustila vôbec do ničoho vážneho. Najväčšie nebezpečenstvo zo strany súpera pre Hlohovec predstavoval mladý Martin Potisk, ktorý zaťažil konto Sporty až 9 gólmi (z toho 4 zo sedmičiek). Sportu najmä gólovo potiahli “mazáci” - Tomáš Tschur s 5 gólmi, Tomáš Laho so 6 gólmi, ale najviac František Zaťko. Ten úradoval na sedemmetrových hodoch. Z 9 pokusov zavesil 9-krát a pridal ešte jeden gól z hry. Sporta si tak pripísala ďalšie dva povinné body v záverečnom 18. kole Slovnaft Handball Extraligy hladkým víťazstvom na palubovke nevyspytateľnej Modry.
Od nasledujúceho víkendu Sportu (a tak isto aj Topoľčany, Prešov, P. Bystricu, Šalu a Bratislavu) čakajú zápasy nadstavbovej časti o 1. až 6. miesto. Základnú čas SHE vyhral podľa očakávania lánsky majster Tatran Prešov, ale tento raz mu na krk dýchala najmä P. Bystrica. Okrem toho zaknihoval aj dve neočákvané prehry (v Šali a v Topoľčanoch).

HO SLOVAN MODRA - HC SPORTA HLOHOVEC 26:34 (10:20)
Sporta: L. Péchy, M. Takáč 3,M. Paloncy, P. Prikryl 3, T. Laho 5,L. Rakús 2, J. Kašťák, T. Ševčík, S. Mažár 3, T. Tschur 6, F. Zaťko 10/9, D. Šatura, L. Hirtl, M. Konečný, M. Hajko 4 - tréner M. Lipták, vedúci tímu - M. Voltmann
Vylúčenia: 5 - 4
Pop. hody: 5/5 - 11/9
Najlepší strelci za Modru: M. Potisk 9/4, M. Nádaský 6
Rozhodovali: E. Bodnár, M. Beňo - delegátka: J. Stašová
Diváci: 250

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov