handball club 1951

SPORTA sa k prvej štvorke nepriblížila

Autor: Sporta.sk / J. Sklenár / foto M. Pospíš, 04.03.2018

Hlohovec mohol v Šali ešte zabojovať o semifinálovú miestenku, ale zverenci trénera Jána Kolesára mu toho veľa nedovolili.

Šaľa - SPORTA 32:24 (17:10)

Súboj susedov v tabuľke začali lepšie domáci a po góloch Vadkertiho a Melnyka išli v úvode do vedenia. SPORTA, ktorá mala s domácimi vzácne vyrovnanú bilanciu, síce znížila delovkou Rakúsa, ale najlepší strelec domácich v tomto dueli Guzy a Szapu pridali ďalšie góly do siete Konečného a keď sa strelecky z krídla presadil aj Szapu, viedla Šaľa v 10. minúte už 5:2. Hostia korigovali Samuelom Mažárom a Tschurom, ale domáci kontrovali tromi gólmi Tomáša Mažára z miesta pivota a po tretine zápasu viedla Šaľa už 10:6. Hostia viackrát zlyhali v koncovke aj vďaka viacerým výborným zákrokom brankára Fabiána, a tak mohol HKM postupne navyšovať svoj náskok. Keď v 26. minúte pridal z rýchlej kontry ďalší gól do siete Hlohovca Michniewicz, viedla už Šaľa rozdielom siedmich gólov (15:8) a s takýmto rozdielom aj odchádzali družstvá do kabín po prvom polčase. 
Skúsený Vadkerti otvoril aj skóre druhého polčasu, na druhej strane sa pekným gólom prezentoval opäť Mažár, ale ten v hlohoveckom drese. Enormná snaha hostí o zníženie vysokého náskoku stroskotávala na dobrej defenzíve domácich s výborným Fabiánom. Sporte sa síce podarilo v 41. minúte znížiť dvoma gólmi Takáča na 24:18, ale to bol z ich strany posledný prijateľný gólový rozdiel. Domáci kráčali v pohode za dôležitým víťazstvom, ktoré ešte v závere zvýšili po gólových zásahoch T. Mažára a Guzyho až na rozdiel desiatich gólov (32:22). Hlohovec síce ešte v záverečných sekundách dvoma gólmi mladého Hájka zmiernil vysokú prehru, ale na zaslúženom dvojbodovom zisku šalianskych hráčov to už nič nezmenilo.
SPORTA: M. Takáč 3, M. Paloncy, L. Rakús 3, T. Ševčík 1, S. Mažár 5, T. Tschur 4, F. Zaťko 5, D. Šatura, P. Prikryl, L. Hirtl, M. Konečný, M. Hajko 3, tréner - M. Lipták, vedúci tímu - M. Voltmann
Najlepší strelci za Šaľu: V. Guzy 7, M. Melnyk, T. Mažár po 6, Š. Michniewicz, G. Vadkerti po 5
Vulúčenia: 3 - 3
Pok. hody: 1/1 - 5/5
Rozhodovali: J. Gdeon, T. Pavlovčák / delegát: M. Šubák

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov