handball club 1951

Liptáková družina štartuje ligový pohár

17.04.2018

Sportu Hlohovec a teda Liptákovu družinu čaká v tejto sezóne už len posledná časť Slovnaft Handball Extraligy. Tá prišla pre tímy na piatom a šiestom mieste po nadstavbovej časti v skupine 1. – 6. miesto, resp. pre tímy na siedmom a ôsmom mieste v skupine o 7. – 10. miesto s novinkou – ligovým pohárom. Prvá štvorica Prešov, Šaľa, Topoľčany a P. Bystrica si to rozdá v bojoch play-off. Je teda zrejmé, že tento rok budú tieto boje bez účasti a nároku na medailové pozície pre Hlohovec. Koniec koncov súťaž ešte aj tak pokračuje a stále je o čo hrať.
Pamätajúc si začiatky z jesene tejto sezóny, kedy muži Sporty boli zvieraní nie jedným hráčskym problémom v podobe slabučkých výkonov B. Cuparu, A. Kerića, či zdravotnými problémami ostrieľaných „harcovníkov“ v tíme Martin Liptáka, možno povedať, že nejaké škrabance a rany to zanechalo. Už keď sa zdalo, že príchod ako-takej nádej a veľkej posily v podobe Daniela Kývalu zo susedných Čiech (aj s jeho krkolomným česko – maďarsko – slovenským transferom), by mohlo predznamenať vzkrisenie, nadšenie a entuziazmus rýchlo opadli. Kývalu možno ozaj neúmyselne ale za to vážne zranili v súboji doma v zápase proti ŠKP Bratislava, a tak nielen jeho vyhliadky ako top kanoniera ale aj vyhliadky Sporty na lepšie výsledky sa pomaly rozplynuli. A Sporta sa opäť musela potrápiť na lepšie výsledky. Zvieraná ďalšou nepriazňou osudu bojovala v nadstavbe, čo to dalo. Na jednej strane senzačná výhra doma nad majstrovským Prešovom a na druhej strane v tesnom závese za sebou tri rozdielové prehry. Nakoniec to vyšlo „len“ o boje v ligovom pohári.
Spätne sa už nič nedá zmeniť a jedine, čo sa dá ovplyvniť je to, čo bude nasledovať. Ligový pohár a to, či v ňom bude Sporta úspešná. Ten začína už najbližšiu sobotu (21.4.) svojím prvým kolom. Sporta na domácej palubovke privíta nevyspytateľné Nové Zámky.
Kouč Sporty Martin Lipták to pred kolotočom zápasov ligového pohára a najmä pred nadchádzajúcim duelom s Novými Zámkami celé vidí takto: „Začíname ligový pohár, ktorý je lepší ako už len bezhlavo trénovať. Náš najbližší súper deklarovali, že chcú skončiť na 5. mieste. Takže sa na nás určite dobre pripravia. My musíme odznova bez hocijakej výhody dokazovať, že sme 5. mužstvo Slovnaft Handball Extraligy.“
Liptákovcov z tejto časti sezóny čaká dovedna šesť kôl, resp. 3 zápasy doma a tri vonku. To, ako nakoniec skončia v tejto sezóne sa spoločne dozvieme najneskôr 26. mája tohto roku.
Na záver snáď len dodať, že aj keď sa nedarí, ostáva veriť, že aj keď možno tieto zápasy nebudú mať takú top atraktivitu ako zápasy play-off, že ľudia, fanúšikovia a priaznivci hádzanej si nájdu cestu do arény.

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov