handball club 1951

Ženy Sporty klesli po prehre s Interom na tretiu priečku

24.04.2018

Za posledné dva víkendy ženský tím Sporty čakali dva veľmi náročné zápasy. Pred vyše týždňom stratili doma dych s Partizánskym a vysoko prehrali 21:29. Teraz počas uplynulej nedele na palubovke súpera ich čakal líder súťaže bratislavský Inter. Ten doteraz prehral v tejto sezóne zatiaľ len dva krát. Jednu prehru 28:27 mu v 7. kole uštedrila Sporta, takže bolo čo odplácať.

Sporta do zápasu naskočila bez takých opôr ako Z. Koníková či K. Dubajová. Okrem toho je stále cítiť aj stratu v podobe odchodu K. Kisovej do Rakúska. Minimálne góly i skúsenosti v podobe absencií týchto hráčok sa zatiaľ ukazujú ako dôležité. Nič to na tom, ale Sporta na Inter aj bez týchto hráčok v nedeľu neprišla na Inter predať kožu lacno. Viacerých na zápase to možno aj prekvapilo, ako dlho tím trénera Ivana Dávidka vzdoroval. Koniec koncov ten sa v zápase nemohol spoľahnúť ani na pomôcť dorasteniek Sporty, ktoré si plnili zápasové povinnosti vo svojej súťaži. Hlohovčanky držali s lídrom krok teda aj bez svojich opôr a boli mu dlho v zápase vyrovnaným partnerom. Prvopolčasové dejstvo načali gólom domáce, ale Sporta hneď kontrovala, a takto to bolo takmer počas celého prvého polčasu. V jeho závere však Inter odskočil na dva góly v pomere 12:10 a vytvoril si výborný základ do druhého dejstva. V ňom mal predsa o čosi viac navrch už domáci Inter, ktorý už v 40. minúte viedol o päť gólov 17:12, resp. v 50. minúte 19:14. Inter nakoniec zvládol odplatu za 7. kolo a pokoril snaživú Sportu 24:18. Tá však dokázala v zápase využiť z 5 sedmičiek len jednu a naopak nedokázala pretaviť vo svoj prospech to, žeInter mal v zápase až 6 dvojminutových trestov a naproti tomu Sporta ani jeden. Napriek tomu bol líder v nedeľu efektívnejší v streľbe, a tak si vybojoval ďalšie cenné víťazstvo, ktomu dva body do tabuľky a stále je na líderskej pozícii.

Sporta prehrou klesla už na priebežné tretie miesto, ale napriek tomu pokračuje v stíhacej jazde za druhým tímom Partizánskym, ktorého delí od prvého miesta len horšie skóre. Najbližší zápas odohrajú ženy Sporty Hlohovec už v nedeľu  28. apríla o 17:30 h na domácej pôde proti ďalšiemu atraktívnemu súperovi - proti ŠKP Topoľčany, ktoré okupujú zatiaľ 4. miesto v tabuľke.

INTER BRATISLAVA - HC SPORTA HLOHOVEC 24:18 (12:10)
Sporta: M. Janková, D. Pavlíková 3, S. Sedláčková 1, K. Kašníková 3, S. Csáková, R. Krajčovičová 5, N. Španihelová 1, M. Luščonová 5, L. Dávidková, I. Dávidek - tréner, J. Šereš - vedúci tímu
Najlepšie strelkyne za Inter: A-M. Marčeková a S. Kochanová po 4
Pok. hody: 0 - 5/1
Vylúčenia: 6 - 0
Rozhodovali: L. Jánošiková, P. Klimko
Diváci: 210

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov