handball club 1951

Úspešná ale bez medailí

18.06.2018

Je to tak a žiaľ Bohu a pre chalanov v dorasteneckých výberoch hádzanárskej Sporty Hlohovec je to aj veľká škoda. Táto sezóna bola pre oba tímy Sporty jedna z najúspešnejších sezón - ak nie doteraz vôbec najúspešnejšia. Bohužiaľ bola bez ligotavého lesku a medailového úspechu. Spolu sme sa v krátkosti poobhliadli za ich sezónou s Martinom Múdrym, trénerom oboch dorasteneckých výberov Sporty.
Zverenci Sporty kouča Marina Múdreho to mali dobre, veľmi dobre rozohraté. Dá sa povedať, že počas celej sezóny, a to aj keď ich naháňali problémy. Najmä starší dorastenci, ktorí si strážili väčšinu časti súťaže priebežnú bronzovú priečku. No ako to býva, bič plieska na konci a tak to bolo aj na konci sezóny v prvej lige staršieho dorastu. Finiš a okolnosti boli proti tomu, aby úspešná dorastenecká sezóna bola zavŕšená ziskom cenného - bronzového kovu.

Na jeseň
Tréner oboch výberov to vidí takto: “Začiatok sezóny nebol ideálny hlavne z pohľadu neobsadeného postu trénera staršieho dorastu. Po stabilizovaní a rozbehnutí systému v prvom prípravnom období už nebol vážnejší problém. Chýbalo však viacej prípravných zápasov, či kvalitný turnaj, ktorý by nás preveril. Napriek tomu jesenná časť súťaže bola pre starších dorastencov úspešná, keď zaváhali len na pôde Topoľčian a doma s Prešovom. Obsadili sme tak 3. miesto, aj to len o skóre za Topoľčanmi. Mladší dorast po sľubnom začiatku stratil dôležité body doma s ŠKP a Trebišovom, čím sme stratili nádej na boj o špicu tabuľky.“

Na jar
Aj vďaka naštartovanosti oboch tímov po jesennej časti, boli očakávania do odviet predsa o čosi väčšie. No tá jarná časť už nebola taká úspešná a tréner Sporty k tomu uvádza: "Trápili nás zranenia, choroby, neúčasť (srbského mládežníckeho reprezentanta) D. Aniča v prvých troch kolách. Zaskakovať museli mladší. Napriek tomu sme až do posledného kola bojovali o bronz, ktorý by bol historický pre túto kategóriu v novodobej histórii klubu. Bohužiaľ, tak ako minulý, tak aj tento rok nám to nebolo súdené”. Mladší dorast sa oproti minulému roku o jednu priečku posunul vyššie. Celkové 5. miesto nie je v pomerne vyrovnanej konkurencii neúspech. Pozitívum je, že sme dokázali potrápiť družstvá pred nami a s ostatnými sme si poradili doma aj vonku.

Novinkou v tejto sezóne bolo že niektorí hráči už časť tréningov absolvovali s mužmi čo im pomohlo k výkonom v dorasteneckej súťaži. Aj mladší dorastenci, ktorí nastupovali vo vyššej kategórii sa "nestratili".
Na záver tohto pohľadu trénera dorastenenckých výberov Martina Múdrehu nechýba ani vyzdvihnutie úspechu svojich zverencov ale v pozícii študentov. “Chalani spravili pekný úspech ako žiaci Obchodnej akakémie v Hlohovci, ktorá si vybojovala pekné druhé miesto na majstrovstvách Slovenska v Považskej Bystrici, kde celý káder družstva tvorili hráči Sporty. Chlapcom sa chcem týmto poďakovať za túto sezónu."

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov