handball club 1951

Sporta je aj po siedmom kole nezdolaným tímom a kraľuje v prvej lige

05.11.2018

Ženský tím Sporty Hlhohovec mal v nedeľu (4.11.) potvrdiť svoje postavenie jediného nezdolaného tímu v prvej lige hádzanárok. Do cesty sa mu postavili na domácej pôde tento raz Šurany. Faktom je, že aj po tomto zápase ostala Sporta stále ako jediný nezdolaný tím v súťaži, hoc teraz to bolo ozaj len tesné víťastvo a v domacej hale v Hlohovci stále platí môj dom - môj hrad.

Skóre zápasu otvoril domáci tím a Hlohovčanky išli postupne do vedenia v 10. minúte 5:3, v 20. minúte 10:6 a na konci polčasu viedli o tri góly 15:12. V druhom dejstve, ale hostky behom prvých štyroch minut dorovnali skóre a išlo sa od zažiatku. Začala sa jednogólová doťahovačka, ale s tým, že Šurančanky išli už v 53. minúte vôbec prvýkrát v zápase do vedenia a od tohto momentu boli vždy o ten jeden povestný gól bližšie k víťastvu ony. V čase zápasu 54:24 dokonca viedli už o dva góly v pomere 24:26 a stále boli bližšie k víťastvu a prvej prehre Sporty. Ale Hlohovčanky sériou troch gólov v čase zápasu 54:35 až 56:45 otočili skóre opäť vo svoj prospech. Misky váh si priklonili na svoju stranu. Následne Šurany opäť vyrovnali. Stav skóre bol v čase 58:50 27:27 a rysovala sa zaujímavá dráma, v ktorej ostal šťastnejším tímom ten domáci, ktorý gólm K. Bačikovskej v posledných sekundách zápasu strhol víťazstvo na svoju stranu v pomere 28:27.
Hlohovčanky, napirek tomu, že sa im v zápase so Šuranmi veľmi nedarilo najmä v obrane, ale práve bojovnosťou tak ani v siedmom kole nenašli premožiteľa. A to od prvej bodovej straty ich delilo možno len niekoľko sekúnd.
Sporta je po víkende stále lídrom prvej ligy hádzanárok a Dunajskej Strede už odskočila na 4 body, keďže opäť zakopla - tento raz na pôde Stupavy. Záhoráčky sa ale týmto víťastvom posunuli už na druhé miesto len tri body za Hlohovec.
Boj o špicu je stále napínavý a platí to, že Sporta je jediným nezdolaným tímom a v kolonke remíz i prehier jej aj po siedmom kole svieti nula.

Najbližšie Sportu čaká duel v sobotu 10.11. 2018 v Močenku (18:00).


HC SPORTA HLOHOVEC - HKM ŠURANY 28:27 (15:12)
Sporta: K. Bačikovská 6, D. Gašparovičová 2, N. Minárechová 2, M. Janková 4, K. Slamková 4, K. Kašníková 5, K. Majerská, N. Španihelová 1, M. Luščonová 4, V. Sásiková
Najlepšie strelkyne za Šurany: L. Bérešová 12, E. Takáčová 5
Vylúčenia: 2 - 7
Pok. hody: 6/3 - 4/4
Rozhodovali: A. Landsfeld, S. Klieštiková
Diváci: 100

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov