handball club 1951

Nové Zámky odošli z Hlohovca s cenným bodom

15.11.2018

Konečne po dlhšej odmlke sa na domácej palubovke predstavili aj zverenci Štefana Kelemena a to v zápase s tretím tímom Slovnaft Handball Extraligy s Novými Zámkami. Hostia sú zatiaľ pozitívnym prekvapením súťaže. No Sporta mala čo odplácať v tomto zápase. A bola k vydarenej odplate veľmi blízko. Žiaľ, v posledných sekundách to prišlo – posledný gól zápasu, vyrovnanie a Novozámčania nakoniec v sobotu (10.11.) s veľkým šťastím po zápase odišli spokojne domov.
Skóre zápasu otvorili hostia a v podstate až do 18. minúty Sporta len doťahovala. Potom však ako dorovnala na 8:8 sa jej podarilo ísť prvýkrát v zápase do vedenia. Po tomto momente to boli len hostia, ktorí doťahovali skóre. Aj keď to bolo stále na tesno, záver prvého dejstva vyšiel lepšie domácemu tímu, ktorému sa podarilo odskočiť na rozdiel štyroch gólov. Sporta vstupovala do druhého dejstva za stavu 17:13 a na dlhé minúty si pohodlne strážila svoje vedenie, ktoré bolo zaslúžené. Pretože Hlohovčania premieňali šance na góly a boli úspešní aj v obrane, ktorú podporovala svojimi zákrokmi jednotka v bránke Lukáš Gálik. Relatívne pohodlný náskok sa začal viac než desať minút pred koncom zápasu pomaly scvrkávať. Novozámčania vycítili príležitosť dostať sa do zápasu a to sa im aj poradilo. Následne v úplnom závere sa naskytla dráma. Sporta svoj posledný útok za stavu 27:26 nedokázala pretaviť na gól a tak šancu dostali hostia, aby si uchmatli zo zápasu aspoň bod. To sa im v posledných sekundách podarilo vďaka nariadenej – darovanej sedmičke. Tú úspešne premenil na gól bývalý hráč Sporty Tomáš Tschur. Možno spravodlivá remíza, možno rozhodlo šťastie či chyby i nepremenené šance na strane domáceho tímu. Jasné je, že v Hlohovci po zápase bol šťastnejším tímom MHC Štart Nové Zámky.
Opora v domácej bráne Lukáš Gálik sa rýchlo aklimatizoval v Hlohovci a v podstate v každom zápase, v ktorom za Sportu nastúpi, podáva stabilné výkony a je na neho spoľahnutie v tíme. Ani v sobotnom zápase nenechal svojimi zákrokmi divákov chladnými. Vytiahol aj pár takých, ktoré už dvíhali ľudí aj zo sedadiel v hľadisku. A ako videl on duel v sobotu s tretím tímom Slovnaft Handball Extraligy?
V tomto zápase sme neboli favorit, ale hrali sme so srdcom a bojovali. Vyhrávali sme prakticky celý zápas ale v závere Nové Zámky ukázali, že sú skúsenejšie mužstvo a podarilo sa im vyrovnať aj keď len v posledných sekundách. Je to ale škoda, no zároveň sme ukázali, že dokážeme držať krok aj so silnejším súperom.“
Sporta aj po tomto zápase musí stále bojovať a zbierať body, aby si zabezpečila účasť v nadstavbovej časti v skupine A, ktorá sa dostane na rad už na začiatku nového roka.

HC SPORTA HLOHOVEC – MHC ŠTART NOVÉ ZÁMKY 27:27 (17:13)
Sporta: V. Cvíčela, L. Péchy 5, D. Anič 4, D. Kývala 5, M. Holdoš 4, L. Rakús 1
T. Ševčík, T. Bogár 3, A. Smetánka, E. Holdoš, T. Mažár 4, D. Šatura, L. Gálik, M. Hajko 1, Š. Kelemen – tréner, M. Voltmann – vedúci tímu
Najlepší strelci N. Zámkov: G. Vadkerti 8, T. Tschur 6
Vylúčenia: 3 – 4
Pok. hody: 5/4 – 5/5
Rozhodovali: M. Baďura, J. Ondogrecula / Delegát: J. Beňo
Diváci: 200

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov