handball club 1951

Ženy výhrou prekvapili a dali zabudnúť aj na prehru mužov doma s ŠKP

01.04.2019

V sobotu (30.03.) čakali na oba tímy Sporty zaujímavé duely. Muži na domácej palubovke hostili rivala - bratislavské ŠKP. Ženy naopak cestovali na na zápas na horúcej pôde v Zlatnej na Ostrove. Z oboch duelov sa podstatne lepšie darilo ženskému tímu.

Muži zaváhali
V domácej aréne sa očakával vyrovnaný zápas. Celé prvé dejstvo tomu aj nasvedčovalo. Od úodných minút sa hrala na obe strany svižná hádzaná. Útoky sa striedali z jednej stany na druhú. V bránkach vynikali obaja gólmani Gálik - Koller. Doťahovanie sa oboch súperov o jeden gól bolo samozrejmosťou, no v závere prvého dejstva mali na vrch však hostia. Vyšiel im lepšie finiš a polčas vyhrali 12:14. To bolo aj základom úspehu druhopolčasového desjtva pre Bratislavčanov. Sporta nedokázala odpovedať na góly súpera a kameňom úrazu boli aj kontry, ktoré hráči Sporty nepremieňali na góly. V ceste im stál spoľahlivý M. Koller, ktorý v zápase zatiahol roletu. Výrazne tak pomohol v Hlohovci svojmu tímu k víťazstvu 21:27.
Najbližšie už v stredu (03.04.) čaká na mužov posledný zápas nadstavbovej časti skupiny B a to na pôde Malaciek. Následne sezóna pre Sportu bude pokračovať v Ligovom pohári, kde sa stretne aj s tímami z prvej “šestky” Topoľčanmi a Piešťanmi.

HC SPORTA HLOHOVEC - ŠKP BRATISLAVA 21:27 (12:14)
Sporta: V. Cvíčela 1, L. Péchy 6, R. Sedláček, M. Paloncy, M. Holdoš 4, T. Ševčík, T. Bogár 3, P. Prikryl 2, A. Smetánka 2, G. Papp, L. Gálik, M. Hajko 3, M. Lipták - tréner, M. Voltmann - vedúci tímu
Vylúčenia: 3 - 5
Pok. hody: 2/2 - 3/3
Rozhodovali: G: Balogh, P. Klimko / delegát: M. Nedrost
Diváci: 100




Ženy príjemne prekvapili
Tak isto ako mužov v sobotu čakal aj na ženy Hlohovca zaujímavý duel a veru, že aj bol. Nakoľko dotraz ako líder zo Stupavy i Sereď na jar zakopli na palubovke Zlatnej, sa očakávalo ďalšie "prekvapenie” tohto typu. Žiaľ pre domáci tím to v sobotu vypálilo inak. Zverenky trénera I. Dávidka zabojovali a dobrým výkonom v zápase si priklonili nielen zápasovú šťastenu na svoju stranu. Hráčky Zlatnej dokázali sekundovať Hlohovčankám viac menej len do 10. minúty., kedy hostky vyrovanli a následne už išli do vedenia a to nepúšťali z rúk. Do prestávky si vtvorili slušný päťgólový náskok v pomere 8:13. V druhom polčase svoj výkon Sporta ešte zvýraznila strelecky, výsledkom čoho bolo v záverečnom rezultáte skóre 18:28 pre hlohovecké ružičky.
Zo sobotných zápasov seniorských tímov Sporty teda vyšiel lepšie ženám. Pripísali si mimoriadne cennú výhru 18:28 na pôde Zlatnej na ostrove a viacerých veľmi príjemne prekvapili. Baby týmto víťazstvom dali zabudnúť aj na prehru mužov doma s ŠKP.

HANDBALL ZLATNÁ NA OSTROVE - HC SPORTA HLOHOVEC 18:28 (8:13)
Sporta: K. Bačikovská 9, M. Janková 2, K. Slamková 3, K. Kašníková 4, K. Majerská, N. Petríková, N. Španihelová 9, M. Luščonová 1, M. Slamková, V. Sásiková, I. Dávidek - tréner, J. Šereš - vedúci tímu
Vylúčenia: 5 - 2
Pok. hody: 4/3 - 5/5
Rozhodovali: Z. Oťapka, M. Sivák
Diváci: 150

Foto: facebook Fanklub Hlohovec / Text: CS

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov